: LG G6

Laajakuvalla lisää laatua

Ryhmäkuvat onnistuvat ongelmitta, ja kuvaaminen yleisömeressä sujuu paremmin kuin kellään muulla

Ääni & Kuva kiteyttää

IP68-luokituksen mukainen veden- ja pölynkestävyys. Laajakuvakamera. Paljon hyviä asetuksia.
Laajakuvalla valoherkkyys kärsii eikä optinen kuvanvakain toimi kuin normaalileveydellä.
Näyttö: 5,7 tuuman IPS 2880 x 1440 (564 ppi)

Etukamerat: 13 Mp OIS F1.8 + 13 Mp F2.4

Selfiekamera: 5 Mp F2.2

Kennon koko: 1/3,06 tuumaa

Mitat/paino: 149 x 72 x 7,9 mm/163 g

Akku: 3 300 mAh (ei vaihdettavissa)

Verkkosivusto: lg.com

Hinta: 600 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

LG on tehnyt hienoja kameroita parhaimpiin, G-sarjan kännyköihinsä. Ne on varustettu uusimmalla tekniikalla, kuten optisilla kuvanvakaimilla ja lasertarkennuksella. G4 vei LG:n huipputasolle, mutta G5 tiputti sijoitusta keskittymällä enemmän lisävarusteisiin kuin kuvanlaatuun. G6 on perinyt linssin G5-mallista, mutta laajakuva on tullut paremmaksi ja kenno saanut paremman resoluution. Selfiekamera on valoherkempi, mutta resoluutio on vähäisempi kuin ennen.

Asetuksia on melko helppo ymmärtää. Mode-valikon alta löytyvät esimerkiksi panoraama, time lapse ja slo-mo-video, mutta myös valokuva-asetukset: auto, neliö, manuaalinen ja manuaalinen video. Väriefekteillä pääsee leikkimään myös. Manuaaliasetuksilla saa säädettyä valkotasapainoa, fokusta, valotusta, ISO-asetuksia ja suljinnopeutta. Samasta paikasta voi myös vaihtaa laajakuvan ja tavallisen välillä.

LG on siirtynyt Applen tontille ja on varustanut G6-mallin laajakuvaobjektiivilla teleobjektiivin sijaan. Se onkin järkevää, vai monestiko muistat joutuneesi peruuttamaan, kun yrität saada koko porukan kuvaan? LG:n statistiikan mukaan puolet G5:llä otetuista kuvista on ollut laajakuvia, joten ominaisuus oli säilyttämisen arvoinen. Laajakuva tarjoaa 125 asteen kuvakulman, kun tavallinen vain 71 astetta, joten ryhmäkuvien ottaminen ja ahtaissa paikoissa kuvaaminen on huomattavasti helpompaa.

G6:n kenno ei ehkä hurmaa, mutta ohjelmisto paikkaa sen puutteita hyvin. G6:n tavallinen kamera ottaa hyviä kuvia hämärässäkin. Dynamiikkaa niissä voisi olla hieman lisää. Laajakuvalla saa kuvia, joihin muut kännykkäkamerat eivät pysty, mutta sen valoherkkyys on huonompi eikä kuvavakain toimi sen kanssa, joten laatu on etenkin sisätiloissa heikompi.

Johtopäätökset

Epätavallinen formaatti tarjoaa kiinnostavia luovia mahdollisuuksia ja käytännöllinen esikatselun kannalta. Ohjelmisto paikkaa tavallisesti kennon puutteita hyvin, mutta ei aina. Kuvista puuttuu dynamiikkaa. G6:n uniikki etu on laajakuvalinssi, jolla saa vaivata kaikki mahtumaan kuvaan, ilman että tarvitsee peruuttaa metrikaupalla – ahtaissa tiloissa korvaamaton hyöty! Mikseivät muut ota mallia LG:stä?

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös