: HTC U11

HTC – huipulla jälleen

Muutaman kompastuskiven jälkeen HTC on onnistunut hoitamaan kameraongelmansa kuntoon.

Ääni & Kuva kiteyttää

Veden- ja pölynkestävä, suojausluokka IP67. Korkearesoluutioinen selfiekamera. Erinomainen automatiikka.
Heikossa valaistuksessa näkyy rakeisuutta. Näyttö ei ole huipputasoa.
Näyttö: 5,5 tuuman LCD 2560 x 1440 (534 ppi)

Etukamera: 12 Mp 26 mm F1.7 OIS

Selfiekamera: 16 Mp 26 mm F2.0

Kennon koko: 1/2,55 tuumaa

Mitat/paino: 154 x 76 x 7,9 mm/169 g

Akku: 3 000 mAh, 25 h puheluita, 336 h valmiustilassa

Verkkosivusto: htc.com

Hinta: 780 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

HTC:n tie kameroidensa suhteen on ollut kuoppainen. One-mallillaan HTC hyppäsi ensimmäisenä megapikselikisasta ja panosti kennon pikseleiden sijaan parempaan valoherkkyyteen. Siitä lähtien kuvanlaatu on mallista toiseen vaihdellut. U11-mallin eroavaisuudet eivät ole kovin ilmeisiä HTC 10:iin verrattuna. Uutuuksia ovat hybridiautofokus ja selfiekamera, jonka pikselit ovat nousseet 5 Mp:stä 16:een.

Kameran asetukset on piilotettu valikkoon, joka tulee esiin pyyhkäisemällä vasemmasta nurkasta. Valinta auto-, manuaali-, panoraama-, selfie-, video-, hyperlapse- ja slow motion -kuvauksen välillä käy intuitiivisesti. Valkotasapainoa, valotusta, ISO-asetusta, suljinnopeutta ja tarkennusta voi säätää manuaalisesti. RAW-formaattiin tallentamisen voi halutessaan aktivoida. Makro-, urheilu- ja yökuvaukseen löytyvät pika-asetukset.

U11:n ainoat jipot ovat erityisen korkearesoluutioinen selfiekamera ja näytön nurkkien ”nipistäminen” kameran aktivoimiseksi. HTC jatkaa U11-kännykän kohdalla Ultrapixel-tekniikkaansa suuremmilla kennopikseleillä. Teoriassa se tarjoaa terävämpiä kuvia ja parempaa laatua huonommassakin valossa. Käytännössä kenno on pienempi kuin U Ultrassa, mitä toki valoherkkä objektiivi kompensoi. Se on nyt samaa tasoa kuin Galaxy S8 -puhelimessa.

Teoria toimii myös todellisuudessa. Kameran ohjelmisto on parantunut huomattavasti sitten HTC 10 -kännykän. Hyvästit ongelmille! Nyt kamera suoriutuu äkillisistä valotuksen ja kontrastin muutoksista erinomaisesti, ja tummatkin kuvat ovat täysin hyväksyttäviä, joskin hieman rakeisempia kuin kilpailijoilla. Uusi hybridifokus toimii todella nopeasti ja HDR Boost -ominaisuus selviytyy haastavista valaistusolosuhteista paremmin kuin ennen, ellei ole jopa huippuluokkaa.

Johtopäätökset

U11 tekee vaikutuksen monella alueella, ja vihdoin aiempia HTC:n kännykkäkameroita vaivanneet ongelmat ovat poissa. Kamera on nopea, käynnistyy pikaisesti ja on yksinkertainen käyttää loogisten valikoidensa ansiosta. Uusi hybridiautofokus on entistä nopeampi ja automatiikka toimii hyvin, myös HDR Boost. Kuvanlaatu on testin parhaita hyvässä valaistuksessa mutta sijoitus tippuu, kun valoa on vähän.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös