: Apple iPhone 7 Plus

Zoomaa lähemmäs!

Hyvä arkikamera on varustettu telelinssillä, joka pystyy ottamaan kuvia, joihin muut kännykät eivät kykene.

Ääni & Kuva kiteyttää

Veden- ja pölynkestävä. Helppokäyttöinen. Kamerassa sekä tavallinen että teleobjektiivi.
Kallis, jos muistia on paljon. Sovellus tarjoaa vain vähän ominaisuuksia.
Näyttö: 5,5 tuuman IPS, 1920 x 1080 (401 ppi)

Etukamerat: 12 Mp 28mm F1.8 OIS + 12 Mp 56 mm F2.8

Selfiekamera: 7 Mp F2.2

Kennon koko: 1/3 + 1/3,6 tuumaa

Mitat/paino: 158 x 78 x 7,3 mm/188 g

Akku: 2675 mAh, 21 h puheluita, 16 päivän valmiustila

Verkkosivusto: apple.fi

Hinta: 920 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

iPhonen kamerat ovat saaneet päivityksiä, joista ei sen kummempia parannuksia ole huomannut. Ennen kuin tuli iPhone 7 – silloin kamera sai korkeamman resoluution, paremman valoherkkyyden ja vieläpä optisen kuvanvakaimen. Puhumattakaan siitä, että Plus-mallissa on lisäksi telelinssi. Selfiekamerakin sai huomattavan parannuksen resoluutioon. Näytössä on myös entistä laajempi sävyalue, joten kuvien katselu ja muokkaaminen on mukavampaa.

Mukana tuleva kamerasovellus on tehty helppous edellä. Sivuja pyyhkäisemällä saa esille time-lapsen, slo-mo-videon, videon, valokuvan, muotokuvan, neliöformaatin ja panoraaman. Valokuva-asetuksella voi valita HDR:n ja väriefektejä, ja livekuvan aktivoituaan saa luotua lyhyen videon kuvasta. Kohteen voi lukita ja säätää samalla valotusarvoja. Jos haluaa useampia ominaisuuksia, pitää valita jokin toinen applikaatio.

Plus-mallissa on tavallinen linssi kuten iPhone 7 -perusmallissakin, ja lisäksi teleobjektiivi. Sen ansiosta saa aidon 2x ”optisen zoomin”, joka kasvattaa leveyden 56 mm:iin sen sijaan, että tarvitsi luottaa vain heppoisten ohjelmistojen tarjoamiin ratkaisuihin. Toinen uutuus on muotokuvaformaatti, johon ohjelma luo automaattisesti kauniisti blurratun taustan, eli valokuvaustermein ”bokehin”. Ominaisuus vaatii kuitenkin hienosäätöä, ettei kuviin synny epätoivottuja efektejä.

Kamera käynnistyy nopeasti lukitusnäyttöä pyyhkäisemällä. Haluttuun kohteeseen tarkentaminen on helppoa, nopeaa ja onnistuu terävästi. Värit ovat hieman kilpailijoita valjumpia, ja heikossa valaistuksessa väristys lipsahtaa kellertäväksi. Kohinaa ei toisaalta ole nimeksikään. HDR-automatiikka toimii hyvin ja tekee käyttökelpoisia kuvia myös kohteista, joiden kontrastit ovat suuria. Kaiken kaikkiaan hyvä ja helppokäyttöinen kamera jokapäiväiseen kuvailuun.

Johtopäätökset

Ominaisuuksien ja manuaalisten asetusten puuttuminen virallisesta sovelluksesta tekee siitä soveliaamman nopeisiin räpsyihin. Oikealla asetuksella hyvän kuvan tai videon ottaminen on kuitenkin helppoa. Kuvanlaadullisesti iPhone 7 jää kuitenkin tuoreempien kilpailijoiden jalkoihin. Uniikkina etuna on teleobjektiivi, jonka ansiosta 7 Plus pystyy johonkin, mihin muut eivät.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös