: Apple iPhone 7 Plus

Zoomaa lähemmäs!

Hyvä arkikamera on varustettu telelinssillä, joka pystyy ottamaan kuvia, joihin muut kännykät eivät kykene.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Veden- ja pölynkestävä. Helppokäyttöinen. Kamerassa sekä tavallinen että teleobjektiivi.
Kallis, jos muistia on paljon. Sovellus tarjoaa vain vähän ominaisuuksia.
Näyttö: 5,5 tuuman IPS, 1920 x 1080 (401 ppi)

Etukamerat: 12 Mp 28mm F1.8 OIS + 12 Mp 56 mm F2.8

Selfiekamera: 7 Mp F2.2

Kennon koko: 1/3 + 1/3,6 tuumaa

Mitat/paino: 158 x 78 x 7,3 mm/188 g

Akku: 2675 mAh, 21 h puheluita, 16 päivän valmiustila

Verkkosivusto: apple.fi

Hinta: 920 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

iPhonen kamerat ovat saaneet päivityksiä, joista ei sen kummempia parannuksia ole huomannut. Ennen kuin tuli iPhone 7 – silloin kamera sai korkeamman resoluution, paremman valoherkkyyden ja vieläpä optisen kuvanvakaimen. Puhumattakaan siitä, että Plus-mallissa on lisäksi telelinssi. Selfiekamerakin sai huomattavan parannuksen resoluutioon. Näytössä on myös entistä laajempi sävyalue, joten kuvien katselu ja muokkaaminen on mukavampaa.

Mukana tuleva kamerasovellus on tehty helppous edellä. Sivuja pyyhkäisemällä saa esille time-lapsen, slo-mo-videon, videon, valokuvan, muotokuvan, neliöformaatin ja panoraaman. Valokuva-asetuksella voi valita HDR:n ja väriefektejä, ja livekuvan aktivoituaan saa luotua lyhyen videon kuvasta. Kohteen voi lukita ja säätää samalla valotusarvoja. Jos haluaa useampia ominaisuuksia, pitää valita jokin toinen applikaatio.

Plus-mallissa on tavallinen linssi kuten iPhone 7 -perusmallissakin, ja lisäksi teleobjektiivi. Sen ansiosta saa aidon 2x ”optisen zoomin”, joka kasvattaa leveyden 56 mm:iin sen sijaan, että tarvitsi luottaa vain heppoisten ohjelmistojen tarjoamiin ratkaisuihin. Toinen uutuus on muotokuvaformaatti, johon ohjelma luo automaattisesti kauniisti blurratun taustan, eli valokuvaustermein ”bokehin”. Ominaisuus vaatii kuitenkin hienosäätöä, ettei kuviin synny epätoivottuja efektejä.

Kamera käynnistyy nopeasti lukitusnäyttöä pyyhkäisemällä. Haluttuun kohteeseen tarkentaminen on helppoa, nopeaa ja onnistuu terävästi. Värit ovat hieman kilpailijoita valjumpia, ja heikossa valaistuksessa väristys lipsahtaa kellertäväksi. Kohinaa ei toisaalta ole nimeksikään. HDR-automatiikka toimii hyvin ja tekee käyttökelpoisia kuvia myös kohteista, joiden kontrastit ovat suuria. Kaiken kaikkiaan hyvä ja helppokäyttöinen kamera jokapäiväiseen kuvailuun.

Johtopäätökset

Ominaisuuksien ja manuaalisten asetusten puuttuminen virallisesta sovelluksesta tekee siitä soveliaamman nopeisiin räpsyihin. Oikealla asetuksella hyvän kuvan tai videon ottaminen on kuitenkin helppoa. Kuvanlaadullisesti iPhone 7 jää kuitenkin tuoreempien kilpailijoiden jalkoihin. Uniikkina etuna on teleobjektiivi, jonka ansiosta 7 Plus pystyy johonkin, mihin muut eivät.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös