: Samsung NX500

Susi lampaan vaatteissa

Samsungin kamerassa on pro-tason kuvanlaatu ja 4K-laatuinen videokuva.

Ääni & Kuva kiteyttää

Virheetön kuvanlaatu, hyvä 4K-video, veitsenterävä kosketusnäyttö ja salamannopea automaattifokus.
Pieni asetusvalitsin, etsin puuttuu. Kuoressa on paljon muovia.
Tyyppi: 28 Mp hybridikamera APS-C-kennolla

Optiikka: 3x zoom 16–50 mm/f3,5–5,6 (vastaa 24–75 mm)

Näyttö: 7,6 cm Super AMOLED, 1 Mp

Etsin: Ei ole

Ominaisuudet: Kosketusnäyttö, wifi, NFC, 9 kuvaa/s, 4K/24p-video

Hinta: 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Samsung NX1 on yksi parhaista testaamistamme järjestelmäkameroista, joka tarjoaa edistyksellisen 28 Mp:n kennon, 4K-videon ja erinomaisen kuvanlaadun suhteellisen huokeaan hintaan. NX500 tarjoaa ominaisuuksia, jotka yleensä löytyvät yli tonnin hintaisista järjestelmäkameroista. Kuvanlaadun lisäksi se näkyy esimerkiksi 4K-videokuvauksessa, joka on 24 ruutua/sekunnissa -kuvausnopeudellaan merkittävästi parempi kuin pokkareiden tavalliset 1080-resoluutiovideot, tai jopa Nikon J5 -kameran 15 ruudun/s 4K-kuvaus.

Valokuvausnopeus on myös hyvä, 9 ruutua/s, ja kameran hybridiautofokus 209 fokuspisteellä varmistaa salamannopean ja tarkan fokusoinnin. Kameraan ei saa etsintä tai salamaa edes lisävarusteena. Erittäin teräväkuvainen kosketusnäyttö taipuu 180 astetta selfien ottoon.

Kuvanlaatu

Kuvanlaadussa ei ole valittamisesta, ja kenno on sama kuin NX1-mallissa. Yksityiskohtien terävyys on parempi vain kameroissa, joissa on enemmän megapikseleitä. Värintoisto on todella hyvä ja sävyt pehmeitä ja kylläisiä. Reunojen terävyys alkaa haipua vain mukana tulevaa 16–50 mm:n zoomia käytettäessä, ja kamera kestää tätä tarkemmankin objektiivin käytön.

Kuva: Valmistaja

 

ISO 6400:aan saakka kohinaa on marginaalisesti, ja täytyy mennä aina ISO 12800:aan asti havaitakseen kunnolla rakeisuutta. Dynamiikka ei kalpene peilillisten järjestelmäkameroiden rinnalla, eikä yksikään tämän testin kameroista voitakaan Samsungia teknisessä laadussa. Tämä koskee myös viedoita, jotka ovat neljä kertaa tarkempia tavalliseen 1080-resoluutioon verrattuna.

Kenelle se sopii?

Korkearesoluutioisista kuvista ja 4K-videoista kiinnostuneet ottavat Samsungin riemulla vastaan. Se on yksi tämän hetken parhaista hybridikameroista, varsinkin tekniseltä laadultaan. Huonosti sijoitetut pienet asetusvalitsimet ja etsimen puuttuminen tarkoittavat kuitenkin sitä, että itselle sopivampiakin malleja voi löytyä.

Kuva: Valmistaja

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös