: Canon EOS M3

Massojen Canon

Vihdoin Canon on tehnyt peilittömän järjestelmäkameran, jonka voisimme ostaa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen kuvanlaatu, jossa vain vähän kohinaa ja hyvännäköinen värikylläisyys. Erittäin ergonominen ja erinomainen kosketusnäyttö.
Kallis ja hidaskäyttöisempi kuin muut. Hieman valjut kontrastit kuvissa. Akku kestää 250 kuvan oton.
Tyyppi: 24 Mp:n järjestelmäkamera APS-C-sensorilla

Optiikka: 3x zoom 18–55 mm/f3,5–5,6 (vastaa 28–88 mm)

Näyttö: 7,6 cm LCD

Etsin: 2,36 Mp EVF-DC1 lisävarusteena

Ominaisuudet: Kosketusnäyttö, wifi, NFC, 4,2 bilder/s

Hinta: 600 €

 

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Canonin olisi kannattanut tuoda markkinoille tämä kamera 2012 EOS M -mallin sijaan, kuten sitä silloin kutsuttiin. Uusi EOS M3 on kaikin puolin paljon parempi. Etsin toki perusmallista puuttuu (sen voi ostaa erikseen parilla sadalla), mutta 180 astetta kääntyvä kosketusnäyttö on erinomainen selfie-apu.

Kamera on langaton eikä tunnu pelkästään mukavalta kädessä, vaan sen kuminen rannehihna ja laukaisimen ympärillä oleva pyöreä säädin tekevät kamerasta ilon käyttää.

EOS M3 myydään yhdessä Canonin parhaan zoomiobjektiivin ja uuden 24 megapikselin kennon kanssa, joka mahdollistaa 1080-videolaadun sekä 4,2 still-kuvan ottamisen sekunnissa.

Kuvanlaatu

Edellisen mallin autofokus oli katastrofi, mutta tämän hybridimallin 49 fokuspisteen autofokus on paljon nopeampi ja tarkempi. Valitettavasti fokusointi etsii ja epäonnistuu useammin kuin olisi suotavaa eikä fokus yllä samalle tasolle testin muiden kameroiden kanssa.

Kameralla on taipumus alivalottaa kuvat, joten valotusta pitää itse kompensoida. Kuvanlaatu on kuitenkin hyvä ja värikylläisyys samoin. Kontrastit jäävät hivenen valjuiksi ja JPEG-tiedostojen tarkkuus ei vastaa monien valokuvaajien vaatimaa tasoa. Asia on helposti korjattavissa jälkikäteen, mutta näin ollen kuvia ei voi vain sylkäistä kamerasta suoraan julkaistaviksi.

Kuva: Valmistaja

 

Kohina on hyvin hallinnassa, eikä läpinäkyvyydestä tai väripoikkemista tarvitse huolehtia ISO 6400:een saakka. Varjot alkavat rakeutua ISO 1600:ssa mutta Canon on tehnyt hyvää työtä kuvankäsittelyn kanssa, joten ongelma on lähes huomaamaton niin kauan, kun pitää ISO-luvun alle 6400:ssa.

mainos

Kenelle se sopii?

Canon on testin kalleimpia kameroita eikä erotu juuri muulla kiun miellyttävällä tuntumallaan ja keveydellään. EOS M3 sopiikin erinomaisesti aloittelijalle, jolla on suuri hankintabudjetti. Elektroninen etsin pitää halutessaan ostaa erikseen. Kosketusnäyttö toimii hienosti eri valaistusolosuhteissa ja siinä on jopa laukaisutoiminto. Vaikka kuvanlaatu onkin hyvä, se ei yllä testin parhaimmistoon, joten Canon jää muista jälkeen.

mainos
Kuva: Valmistaja

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös