Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

IFA 2006: Stereon lever!

Efter många goda år med hemmabio tycks stereo vara på väg tillbaka till vardagsrummen med full fart. Av urvalet på IFA 2006 att döma så är ljudkvaliteten viktigare än någonsin.

/ 03.09.2006 - 12:34
IFA 2006: Stereon lever!

k501usb Inte alla traditionella tvåkanalstillverkare fanns representerade på IFA, men de som var där hade gott om intressanta stereoanläggningar att visa upp. Det fanns naturligtvis även flerkanalsanläggningar, det har inte blivit mindre aktuellt med hemmabio i dessa High Definition-tider. Men många av tillverkarna berättade för Bild & Ljud Hemma att de har en förvånansvärt fin tillväxt i omsättning av stereoutrustning, och om årets IFA är en måttstock så kan tvåkanalsljud få en renässans. Få av de som visade nya stereomodeller var High End-tillverkare. Förutom traditionella tillverkare som Denon, Marantz, Yamaha och Harman/Kardon, fanns det lite av det allra yppersta i tvåkanalsklassen.  Små anläggningar med kompakta högtalare är alltid en tilltalande lösning, men tyvärr är det ofta lite si och så med ljudkvaliteten. På IFA visade Kenwood, Teac, Denon och Yamaha nya modeller – ett par med integrerade DVD-spelare – som attraktiva alternativ till alla mikroanläggningar med plasthögtalare. Ett bra exempel är Teacs DVD-receiver DR-H300DAB, som kommer att kosta ungefär 5 000 kronor. Då får man förstärkare, DAB- och FM-radio och DVD-avspelning – naturligtvis med digital HDMI-utgång. .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top