Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

IFA 2006: Ny DVD-mästare från Denon

Denon låter sig inte störas av kampen mellan HD DVD och Blu-ray. Tvärtom lanserar de sin kanske hittills bästa DVD-spelare.

/ 03.09.2006 - 12:38
IFA 2006: Ny DVD-mästare från Denon

DVD 3930 Även om Denon har haft några av marknadens bästa DVD-spelare genom åren så är de inte tillräckligt mäktiga för att kunna avgöra striden om de nya HD-DVD-formaten. Så medan anhängarna av Blu-ray och HD DVD kämpar för allt vad tygeln håller, tar den japanska tillverkaren det lugnt och väntar på att striden ska avgöras. Denon har en fot i varje läger och lär knappast släppa någon helt ny generation spelare i första taget. Under tiden handlar det om en finputsning av nuvarande generation. En ganska så ordentlig finputsning. Nya DVD-3930 (14 000 kronor) kan mycket väl vara varje hemmabioentusiasts dröm – åtminstone tills HD DVD- och/eller Blu-ray-formatet etableras. Med den exotiska HQV-processorn (Hollywood Wuality Video) från Silicon Optics har DVD-3930 alla förutsättningar att kunna bli klassens värsting när det gäller bildkvalitet. HQV-processorn tar kål på de flesta störningar, linjeflimmer och andra artefakter som kan uppstå när den relativt kraftigt komprimerade DVD-signalen ska visas på skärmen. Vi fick en demonstration av den nya modellen och föregångaren DVD-3910 och kan inte göra annat än medge att skillnaderna var dramatiska!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top