itemprop

Luottamus ja lahjomattomuus

Näinä aikoina, kun valeuutiset ja erilaiset sisältömarkkinoinnin tavat nousevat keskustelunaiheiksi, on monen luottamus mediaan kortilla.

Voiko uutisiin, artikkeleihin ja median tekemiin testeihin luottaa? Onko toimittajalla salaisia vaikutusperiä, joista lukija ei ole tietoinen?

Vuosikymmenien aikana rakennetun luottamuksen saa revittyä hajalle viidessä minuutissa. Sanoma- ja aikakauslehdet, televisio, radio ja verkkosivustot ovat jatkuvan tarkkailun alla, ja silti luottamus rikkoutuu aika ajoin.

Kun sisältömarkkinoinnin ja journalismin rajaa häivytetään, ei lukija voi enää erottaa, mikä on mainoskampanjaa ja mikä epätervettä journalismia. Näin syntyy helposti mielikuva mediasta epäluotettavana, omaa asiaansa ajavana tahona, ja toimittajat näyttäytyvät mainosväen apureina. Niinpä on tärkeää, että toimittajat vaalivat riippumattomuuttaan ja suojelevat lukijan ja toimittajan välistä luottamusta.

Luotettavuus kärsii, jos toimittajan riippumattomuus kyseenalaistetaan. Median täytyy silti kestää kritiikkiä ja epäilyksiä. Se antaa meille mahdollisuuden näyttää, että mitään salattavaa ei ole.

Ääni & Kuvan toimitus toimii täydellisen riippumattomasti. Jokainen testi ja artikkeli tehdään journalistisin perustein. Jokaisen testin laadusta huolehditaan aina suunnittelupöydältä toteutukseen ja arviointeihin saakka, ja testauksesta vastaava toimittaja ottaa riippumattomuutensa tosissaan. Siksi suhtaudumme vakavasti eturistiriitasyytöksiin ja väitteisiin, jotka voivat horjuttaa journalistista luotettavuutta.

Toimituksemme nojaa lukijoidemme luottamukseen siitä, että testit tehdään ja arvioidaan journalistin perustein, vailla minkäänlaisia kaupallisia intressejä tai mahdollisuutta tulosten vääristelyyn.

Toimituksemme noudattaa journalistien eettisiä ohjeita ja työskentelee selkeiden journalististen periaatteiden mukaan. Toimittajamme tekevät testimme ja artikkelimme ammattiylpeydellä.

mainos

Meidän uskottavuutemme on rakentunut vuosien testaamisen tuloksena, ja toimittajamme pitävät lahjomattomuuttaan erittäin arvokkaana.

mainos

Journalistinen riippumattomuus ei ole kaupan.

 

Lasse Svendsen

päätoimittaja

mainos
Lisää
Keskustelu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
Vieritä ylös