itemprop

Hinta: 1 000 €

Verkkosivusto: fi.akg.com

AKG N5005 on valmistajan nappimuotoinen vaihtoehto highend-kuulokkeille. Erityisesti kuulokkeissa ihastuttaa niiden puhtaus.

Soundissa on ilmaa, jota en edes tiennyt kaipaavani. Etenkin laulu tulee esiin upeasti. Hamiltonin Right Hand Man -kuorosta eri laulajat on helppo erottaa. Jokaisen äänen oma luonne tulee selkeästi esiin ilman, että hi-hatin sointi jäisi jotenkin varjoon.

Häiriön puuttuminen tuo myös muut äänet esiin. Esimerkiksi huomaa eron Tidalin CD-laatuisesta suoratoiston ja 192 kb:iin pakatun Spotifyn välillä.

Näin puhdas ääni yhdistetään yleensä ammattilaistason monitorikuulokkeisiin. AKG N5005;n laatu riittää monitorointiin, vaikka on vaikea kuvitella tilannetta, jossa ammattilainen haluaisi kuunnella raitoja nimenomaan nappikuulokkeista.

Monta kertaa testin aikana unohdin testin ja jäin vain kuuntelemaan musiikkia häikäistyneenä sen upeudesta. Eikä se ole lainkaan huono asia! Se, että AKG N5005:lla on kyky viedä kuuntelija toiseen tilaan, on harvinaista ja ilahduttavaa.

mainos

Johtopäätökset

AKG N5005 on ehkä harvojen valinta; kalliiden kuulokkeiden kohderyhmässä päädytään yleensä johonkin muuhun kuin nappeihin. Samalla rahalla saisi todella hienoja over-ear-malleja. Näiden ansiosta voi toisaalta päästä nauttimaan highend-äänestä missä vain. Mahdollisuus säätää ääntä suodattimilla ja ”ilmaisella” Bluetooth-adapterilla tuovat vielä lisää plussia ostokseen. JAH

mainos
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös