Vuode kunniamaininta 2020-2021: Bang & Olufsen

Tanskalainen Bang & Olufsen onnistuu vuodesta toiseen yhdistämään huippulaadun, upean käsityön ja kauniin designin.

95 vuotta tanskalaista huippudesignia

Maailmassa, jossa kaikki muuttuu vauhdilla, on hyvä, että jotkut edelleen arvostavat laatua uutuuksien sijaan. 95 vuoden ajan Bang & Olufsen on edustanut taattua käsityötaitoa, joka yhdistyy merkin tunnusomaiseen, korkealaatuiseen designiin. Näistä saavutuksista myönnämme brändille LB Ääni & Kuvan Vuoden kunniamaininnan tittelin.

Peter Bang ja Svend Olufsen perustivat Bang & Olufsenin 1925 Struerissa, Tanskassa. Aluksi valmistus keskittyi uutuustuote radioon, ja sittemmin valikoimaa laajennettiin gramofoneihin, elokuvateatterien äänijärjestelmiin, kasettinauhureihin ja televisioihin. 60-luvulla yritys alkoi harjoittaa myös vientiä, ja nykyään B&O tunnetaankin ympäri maailman.

B&O ei voita palkintoja vain tekniikkansa puolesta (ja yritys voittaa niitä usein, esimerkiksi mullistavasta BeoLab 90 -kaiuttimistaan). B&O voittaa myös muotoilupalkintoja. Vuosien varrella yritys on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen muotoilijoiden kanssa, kuten Jacob Jensenin. Monet valmistajan ikonisista tuotteista ovat New Yorkissa sijaitsevan Museum of Modern Artin (MoMA) pysyvissä valikoimissa.

Viime vuodet ovat olleet Bang & Olufsenille myrskyisiä – tappiot ja irtisanomiset ovat nousseet usein otsikoihin. Se ei kuitenkaan ole vaimentanut heidän kehitysosastonsa kunnianhimoa – valmistajalta tulee ajattomia klassikoita tämän tästä. Viimeisimpinä Beosound Balance ja Beoplay H95.

Bang & Olufsen on aina pitänyt laatua tärkeämpänä kuin hintaa. Beoplay-malliston ansiosta tosin lähes jokaisella on nykyisin mahdollisuus kuulua B&O-omistajien joukkoon, eikä huokeampi hinta tässä tapauksessa vaikuta tekniseen laatuun tai viimeistelyn tarkkuuteen.

Bang & Olufsenin tuotteet on tehty kestämään; jopa pieni Bluetooth-kaiutin näyttää siltä, että sen voisi jonain päivänä antaa lapsenlapsille. Jokin aika sitten Bang & Olufsen esitteli uutta omistautumistaan designille: valmistaja päivitti klassisen Beogram-levysoittimen, jonka vanhin malli on vuodelta 1972.

Hyvät asiat eivät vanhene – ne muuttuvat klassikoiksi!

mainos
mainos
Vuode kunniamaininta 2020-2021: Bang & Olufsen
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös