annonse
annonse

Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

Upea highend-tv

Joulukuu 2017Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

Bang & Olufsenin uusin televisioluomus on tämän hetken parhaita tv-hankintoja.

Ääni & Kuva kiteyttää

BeoVision Eclipsessä on uskomattoman upea referenssiluokan kuva, mahtava ääni ja tyylikäs design.
Hinta on aika kova jopa tämän luokan televisiolle.

Bang & Olufsen on aina panostanut televisioidensa äänenlaatuun. Klassinen herja kuuluukin, että B&O ei tee televisioita, vaan kaiuttimia, joissa on tv mukana! Tämä ei tietenkään ole totta, mutta sopii silti hyvin kuvaamaan heidän viimeisintä tv-malliaan, BeoVision Eclipseä.

Tämä on Bang & Olufsenin ensimmäinen OLED-tv, jossa he ovat yhdistäneet LG:n halutun OLED-näytön ja omien sanojensa mukaan tähän mennessä parhaimman kaiutinjärjestelmänsä. Lopputuloksena on aikamoisen viileä ääni- ja kuvakokemus – joka myös maksaa.

Eclipsen lähtöhinta on 9 000 euroa (65-tuumaiselle jopa 12 000 euroa), ja päälle saa halutessaan pulittaa myös moottoroidusta jalustasta. Silloin televisio viimeistään erottuu joukosta.

Bang & Olufsen tekee markkinoiden hienoimpia televisioita. Oma suosikkini on kauniin talulumainen BeoVision 11. Nähdessäni ensimmäisen kerran kuvan Eclipsestä en niin innostunut, mutta se on paljon kauniimpi todellisuudessa kuin kuvissa.

Bang & Olufsen on jälleen tehnyt upean television. Oma suosikkini on kauniin taulumainen BeoVision 11, ja kuvista katsoen en ensin ihastunut Eclipseen. Se on kuitenkin luonnossa paljon kauniimpi kuin kuvissa.

 

LG + B & O = toimii

Monet valmistajat käyttävät nykyään LG:n OLED-paneeleita omissa televisioissaan. Menestyksekkäitä esimerkkejä tästä ovat Sony, Philips ja Panasonic. Bang & Olufsen on mennyt vielä pidemmälle: Eclipsen yläosa on LG:n tämän vuoden huippumalli (OLED55C7BO), ja audiojärjestelmä, kiinnitys ja kaukosäädin ovat B&O:n omaa kädenjälkeä.

Tämä voi tuntua oudolta valmistustavalta, mutta tarkemmin ajatellen se on vain fiksua. Hyödyntämällä LG:n näyttöosaamista B&O on voinut keskittyä alueisiin, jotka se osaa parhaiten: designiin, ääneen ja kaukosäätimeen. Samalla saamme vihiä siitä, mitä tämän muun työn tekeminen kustantaa: kaupasta ostettuna LG OLED55C7 maksaa noin 2 000 euroa, mikä tarkoittaa, että äänenlaatuun on saanut käyttää yli kuusituhatta euroa. Aika väkevä soundbar, siis!

Design

Ulkonäöltään televisio on todella tyylikäs. Näyttöön itseensä Bang & Olufsen ei tosin ole juuri koskenut: LG:n C7 on litteä kuin mikä ja oikein hyvännäköinen, ja muuhun televisioon sointuvaa takaosaa (joka peittää liitännät) lukuun ottamatta se näyttää samalta kuin LG:n televisio. Onkin varsin kiehtovaa nähdä, miten näyttö ja äänijärjestelmä on liitetty yhteen ja saatu aikaiseksi aivan uusi tv. Kiillotettua alumiinia oleva SoundCentre-osio näyttää kalliilta, ja siihen saa erivärisiä metalli- tai kangaspäällysteitä. Meitä miellyttää musta kangas, joka sopii B&O:n muihin kaiuttimiin.

Eclipse ei tietenkään olisi aito B&O-tv ilman moottoroitua lattiatelinettä, joka kallistaa näytön juuri oikeaan kulmaan kaukosäätimen painalluksella. Seinäkiinnike on saatavana moottoroituna tai manuaalisena.

 

Käyttö ja ominaisuudet

Koska tv tulee LG:ltä, on sen käyttöjärjestelmäkin eteläkorealaisten oma WebOS 3.5. LG:n älyalusta on markkinoiden käyttäjäystävällisimpiä ja luotettavimpia, ja tuntuu värikkäiden grafiikoden ja suuren fonttinsa ansiolta helpolta käyttää. Kysymys kuuluukin: menettääkö tässä osan B&O:n fiiliksestä?

Vastaus on sekä että. Kun laitoimme television päälle ensi kertaa, selvisi, ettei B&O ole tehnyt mitään suuria muutoksia valikoihin, fontteihin tai grafiikoihin. Lähes kaikki on tuttua muista LG:n näytöistä. Poikkeuksena asetusten muuttaminen: ne vievät automaattisesti B&O:n omaan alavalikkoon.

Suurin ero on kuitenkin siinä, että B&O on tuonut LG:n kosketuskaukosäätimen tilalle oman ylellisen BeoRemoten. Se on laatunsa puolesta ehdottomasti markkinoiden parhaita. Säädin on puristettu yhdestä alumiinipalasta, ja se tuntuu hyvältä kädessä.

Kaukosäädin käyttää Bluetoothia, joten televisiota ei tarvitse osoitella ohjaimella. Siinä on pieni OLED-näyttö, jonka ansiosta voi käyttää valikoita ilman, että tarvitsee peittää television kuvaa. Siinä on myös pikavalinnat Netflixille ja Amazonille. Tämä ei ehkä ole B&O-puritaanien mieleen, jotka haluaisivat mahdollisimman puhtaita linjoja, mutta meistä toiminnot ovat näppärät. Kaukosäätimellä voi ohjata myös muita laitteita käyttämällä yhtä tai useampaa IR-lähetintä.

Kaukosäädin hyödyntää Bluetoothia, eli sillä ei tarvitse osoittaa televisiota.

 

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K OLED

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: LG WebOS 3.5

Sisääntulot: 3 x HDMI

Ulostulot: WiSA, Powerlink HDR: HDR10, Dolby Vision

Muuta: SoundCentre-äänijärjestelmä

Verkkosivusto: bang-olufsen.com

Hinta: 9 000 €