Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Sonos Play:5 II (x 2)

Parasta monihuonejärjestelmään

Kukapa ylittäisi Sonosin monihuonejärjestelmien tekijänä - mutta onko Play:5 oikeaa hifiä?

Julkaistu 21.09.2017 - 16:19
Sonos Play:5 II (x 2)
Geir Gråbein Nordby

Sonos Play:5 -kaiutin edustaa äärimmäistä minimalismia ja helppokäyttöisyyttä ratkaisullaan, jossa fyysisiä liitäntöjä ei ole. Se yhdistyy kätevästi kotiverkkoon, ja sovelluksesta on helppo määrittää, mihin huoneeseen laite kuuluu ja haluaako yhdistää kaksi kaiutinta stereoksi. Juuri niin me teimme tässä testissä luodaksemme ison äänimaiseman, joka vastaisi paremmin perinteisten hifilaitteiden laatua. Kokonaisuuteen voi myös liittää langattoman Sonos Sub -subwooferin, jolla bassoon saa enemmän syvyyttä, mutta se nostaa laitteiston hintaa jo melko lailla.

Yleensä kaiutinten sijoittamista kirjahyllyyn ei voi suositella, mutta Sonosille se ei ole ongelma, sillä siinä on ei-toivottuja taajuuksia poistava tilakorjaus. Mikrofonina käytetään omaa puhelinta, ja asetusten läpikäyminen sujuu ohjatusti.

Sonos Play:5 tukee useita musiikkipalveluita, kuten Tidalia, Spotifytä ja Apple Musicia. Bluetoothia ei ole, joten sellaisista palveluista, joita Sonos ei tue, kuten YouTubesta, ei saa striimattua musiikkia suoraan. Myöskin optinen digitaalinen sisääntulo puuttuu, joten jos haluaa yhdistää laitteen televisioon, se on tehtävä 3,5 mm:n analogisen sisääntulon kautta. Se ei meistä ole ihan riittävä, emmekä usko erityisen monen haluavan liittää levysoitinta tähän kiinni. Sonos ei toisin sanoen ole analogisen tyylin ystäville. Fyysistä kaukosäädintä kaipaaville on tarjota lisää huonoja uutisia, sillä ohjaus tapahtuu kännykän tai tabletin kautta. Kaiuttimessa itsessään on kosketusnäyttö, jota napauttamalla soitto alkaa ja loppuu, ja pyyhkäisemällä saa vaihdettua kappaleen.

Mainos

Äänenlaatu

Toisen sukupolven Play:5 ylittää edeltäjänsä äänenlaadullisesti, ja monihuonejärjestelmän osana sillä on yhä paikkansa. Etenkin jos malleja on kaksi stereoäänen saamiseksi. Kaiuttimen parhaita puolia ovat puhdas ja kirkas soundi, joka suosii etenkin laulua. Maria Menan laulu soi kristallinkirkkaasti Kiss-coverissa ”I Was Made for Loving You”, ja basso soi tarkasti ja selkeästi.

Ehkä hieman liiankin. Kun Mena laulaa ”Feel the magic”, on taikaa vaikea havaita. Musiikki jää hiukan mekaanisen tuntuiseksi suoritukseksi. Sonos hakkasi kilpailijansa viime vuoden monihuonejärjestelmätestissämme, mutta siitä huolimatta Yamahan hifivehkeet ja etenkin yhdistelmä Marantz/KEF menevät tässä kisassa ohi lämpimämmillä ja luonnollisemmilla soundeillaan. Tämä pätee varsinkin klassisessa musiikissa, jossa viulu ja piano soivat turhan rouheasti ja yliartikuloidusti. Kokonaisuus jää melko synteettisen kuuloiseksi.

Sonos detalje 20766
Sonos ja monihuonejärjestelmä ovat lähestulkoon synonyymejä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Play:5 on helppo asentaa ja se tukee monia musiikkipalveluita. Soundi on sekä raikas että pirteä. Ei liitäntämahdollisuuksia. Soundi voisi olla lämpimämpi ja täyteläisempikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top