annonse
annonse

Asus ZenFone 4 Pro ZS551KL

Tasokas uutuuspuhelin

Joulukuu 2017Asus Zenfone 4 Pro ZS551KL

Asusin huippumallissa on parhaiden puhelimien veroinen suorituskyky ja ällistyttävä kamera.

Ääni & Kuva kiteyttää

Salamannopea ja anteliaasti varusteltu luksuskännykkä kahdella erinomaisella kameralla. Huippuluokkaa.
Tekniikka on kohdallaan, mutta houkuttaako Asus puhelimen ostajia ”tuntemattomana tulokkaana”?

Asus on hyvin tunnettu ja suosittu merkki etenkin PC-pelaajien keskuudessa, jossa se on yksi suurimmista toimijoista. Nyt taiwanilaisyritys haluaa osuuden myös Pohjoismaiden matkapuhelinmarkkinoista. Tänä syksynä lanseerattiin kovalla tohinalla peräti viisi uutta mallia, joita kaikkia nimitetään oman segmenttinsä huippumalliksi. Toiset kuitenkin erottuvat joukosta enemmän kuin toiset, ja vaikka tavallinen Zenfone 4 on erinomainen keskihintainen kännykkä, olemme odottaneen uteliaana, mitä Asus tekee, kun hinta ei ole rajoite.

Asus Zenfone 4 Pron hinta ja ominaisuudet pyörivät markkinoiden muiden valmistajien Pro- ja Plus-mallien kieppeillä. Se on siis luksusmalli heille, jotka haluavat vain kaikkein parasta ja ovat valmiita maksamaan siitä. Asus Pro on samalla tasolla iPhone 8 Plussan kanssa ja korkeammalla kuin Samsung Galaxy S8+. Puhelimen ominaisuuksia ja etenkin testituloksia kelpaa katsella, mutta hinta on Asusilta silti rohkea veto, kun ottaa huomioon, että se on täällä vielä uusi peluri eikä ole ehtinyt kasvattaa vielä uskollista käyttäjäkuntaa, joka vain odottelee uusinta mallia päivittääkseen puhelimensa.

Pinnalta Zenfone 4 Pro erottuu joukosta. Mustaa lasia kehystää ohut metallireuna, joka ympäröi koko 5,5-tuumaisen näytön. Näytön alaosassa on melko leveä alue, johon on sijoitettu kotipainike/sormenjälkilukija, ja yläosassa vastaava alue on varattu selfie-kameralle ja kaiuttimille. Logo löytyy huomaamattomasti takapuolelta, samoin kuin tämän hetken itsestään selvät kaksi kameraa ja LED-salama.

Huipputason tekniikkaa

Hillityn pinnan alla piilee raskaan sarjan tehopakkaus. Qualcomm Snapdragon 835 on tämän hetken tehokkain prosessori Android-puhelimiin, vaikka se jääkin puhtaan matemaattisesti katsoen hiukan jälkeen Applen A11-prosessorin tehosta. Toisaalta Zenfone 4 Prossa on tehokas 3D-näytönohjain ja RAM-muistia riittää huikeat 6 GB. Molemmat vetävät vertoja Samsung Galaxy S8+:n ja Honor 9:n tehokkaimmille versioille.

Asus ei ole halunnut tuhlata ihmisten aikaa kuulokejohtojen kanssa pelleilyyn. Sarjan muiden osien tapaan puhelin tukee 24 bittiä/192 kHz HD-ääntä ja 7.1-kanavaista virtuaalista surround-ääntä erinomaisella DTS Headphone:X -standardilla.

Näyttö on resoluutioltaan ”vain” Full HD (1920 x 1080), mutta toisaalta se edustaa AMOLED-tekniikkaa eli sen värit ovat todella herkulliset ja syvät. Ja sehän sopii kunnianhimoiselle kamerakännykälle!

Puhelimesta löytyy paikat kahdelle SIM-kortille, mutta jos haluaa lisää tallennustilaa microSD-kortin muodossa puhelimen oman 128 GB:n lisäksi, vie se yhden paikan. Näin muisti kasvaa halutessaan 2 TB:iin.

Valovoimainen kaksoiskamera

Hienointa Zenfone 4 Prossa on sen kamerat. Niitä on tietenkin kaksi (on vain ajan kysymys, milloin joku valmistaja keksii syyn lisätä kännykkään kolmannenkin kameran). Molemmissa on 25 mm polttoväli. Kakkoskamerassa, joka toimii zoomina, on 50 mm:n teleobjektiivi. Kahta objektiivia käytetään yhtä aikaa esimerkiksi muotokuva-asetuksessa, jolloin etuala säilyy tarkkana ja tausta on epätarkka – aivan kuin peilillisissä järjestelmäkameroissa.

Asus Zenfone 4 Pro ZS551KL

Näyttö: 5,5-tuumainen AMOLED, Full HD (1920 x 1080), 500 nitiä

CPU: 2,45 GHz Qualcomm Snapdragon 835 (8 ydintä)

Muisti: 6 GB/128 GB tallennustilaa, microSD-kortilla jopa 2 TB

Käyttöjärjestelmä: Android 7.1 (Nougat)

Kamerat: 12 Mp 25 mm/F1,7 (pääkamera) + 12 Mp 50 mm (kakkoskamera) 2x optinen zoom f2,6/8 Mp 22 mm/f1,9 (selfie), laser-autofokus, 4-akselinen optinen kuvanvakain neljällä aukolla, 4K/30-video 3-akselisella elektronisella kuvanvakaimella

Liitännät: USB-C, kuulokeulostulo (3,5 mm minijakki)

Langaton käyttö: X12 LTE, BT 5.0, wifi 802.11ac

Ääni: HD 24 bit/192 kHz, DTS Headphone:X, 7.1 virtual surround, aptX

Akku: 3 600 mAh

Väri: musta tai valkoinen

Mitat/paino: 75,6 x 156,9 x 7,6 mm/175 g

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 850 €

Suorituskyky

GeekBench 4: 1916 single, 6696 multi

Antutu 6: 178 036

PC Mark Work 2.0: 7856

Futuremark Sling Shot: 5021

Futuremark Ice Storm Unlimited: 41,663

PC Mark: 9 h 35 min