Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Onkyo R-N855 ja Klipsch RP-150M

Lisää tehoja!

Klipschin kaiuttimet yhdistettynä Onkyon elektroniikkaan on yleensä varma valinta, mutta tässä kombossa jotakin jää puuttumaan.

Julkaistu 21.09.2017 - 18:01
Onkyo R-N855 ja Klipsch RP-150M
Geir Gråbein Nordby

Klipsch ja Onkyo kuuluvat testin todellisiin hifi-veteraaneihin, joiden valikoimiin kuuluu laaja valikoima tuotteita monessa hintaluokassa. Usein näitä kahta näkee yhdistettynä suurissa kotiteatterijärjestelmissä, mutta nyt kyseessä on kompakti stereojärjestelmä.

Onkyo on onnistunut varustamaan R-N855-vahvistimensa varsin vaikuttavasti ja etenkin langattomuutta tokevasti: siinä on Chromecast, Fireconnect, DTS Play:Fi ja DLNA ja sen voi liittää osaksi erimerkkisten kaiuttimien monihuonejärjestelmiä. FM- ja internetradio löytyvät toki myös, ja lisäksi laitteessa on phono-sisääntulo levysoitinta varten. Kun tuki on vielä Spotifylle ja Tidalille, täytyy sanoa, että musiikkilähteistä kuuntelu ei ainakaan jää kiinni.

Kompaktinkokoiset RP-150M-kaiuttimet ovat suositun Referens Premiere -sarjan pienin malli. Niissä on Klipschin kuulu torvidiskantti titaanikalvolla ja 5,25-tuumainen bassoelementti jämäkässä bassorefleksikaapissa. Herkkyys 93 dB mahdollistaa soittamisen kovilla volyymeilla pienelläkin teholla. Testikaiuttimemme oli viimeistelty kauniisti peilimäisen kiiltävällä pianolakalla.

Mainos

Onkyo/Klipsch-setti on helppo asentaa ja myös helppo käyttää Onkyon oman sovelluksen kautta. Kaiutinten takaosan bassorefleksiportti mahdollistaa niiden sijoittamisen hyllylle, mutta mieluiten kuitenkin jalustalle.

Äänenlaatu

Klipschin kaiuttimilla on kaikki mahdollisuudet soittaa energisesti ja ilmavasti. Olemme aiemmin testanneet suuremman mallin RP-160M:n hyvin tuloksin.

Kun musiikki lähtee soimaan Onkyon ja Klipschin yhdistelmästä, on soundi kuitenkin jotakin muuta kuin odottaisi. Maria Menan laulu on aivan liian ohutta ja kirkasta, ja kuulostaa kuin keskirekisteristä puuttuisi jotain. Basso on täyteläinen mutta ei erityisen tarkka – ihan kuin basisti soittaisi tumput kädessä! Olemme tottuneet kappaleen soivan dynaamisesti, mikä ei tällä kertaa välity. Soundissa on terävyyttä, ja ääni on kokonaisuudessaan lattea ja eloton.

Havainnot ovat ristiriidassa aiempien Klipsch-kokemuksiemme kanssa, ja kun vaihdamme vahvistinta, osoittautuu Onkyo syypääksi. Huolimatta sen monista ääntä parantavista ominaisuuksista (kuten bassoa vahvistavasta PM Bassista) ei Onkyo R-N855 onnistu puhaltamaan eloa muuten erinomaisiin Klipschin kaiuttimiin. Marantzin vahvistin saa kaiuttimista enemmän vauhtia ja ennen kaikkea selkeämmän keskirekisterin. Klipsch RP-150M on erinomainen kaiutin, joka vaatii vain sopivamman vahvistimen!

 

Onkyo Klipsch detalje 20765
Onkyo R-N855 -vahvistin näyttää hyvältä mutta oli tämän yhdistelmän heikoin lenkki.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvät liitäntävaihtoehdot. Tyylikkäät kaiuttimet. Yllättävän kesy ääni, jota vahvistimesta kuuluva rahina häiritsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top