annonse
annonse

B&W DB4S

Hi-techiä pinnan alla

Jos NASA tekisi subwooferin, se olisi tällainen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Basso on niin puhdas, määrätietoinen ja hyvin muihin rekistereihin integroituva ja laite niin pieni, että uskomme tämän subwooferin löytävän tiensä moneen kotiin. Plussaa sovelluksesta ja digitaalisesta tilakorjauksesta.
Tehoiltaan ei edusta uusinta uutta.

Bowers & Wilkins on käyttänyt viime aikoina hienostuneita ohjelmistoja selvittääkseen, miltä kaiuttimen pitäisi tarkalleen näyttää, jotta haluttu taajuus- ja sykevaste saadaan aikaiseksi. Menetelmän hedelmistä on saatu nauttia uuden 800 D3 -sarjan ja nyt aivan uuden 700 S2 -sarjan muodossa.

Uusi DB-subwoofersarja on tehty samalla idealla. B&W on varustanut vakaan kaapin kaiutinelementit erityisvaahtomuovista tehdyllä kalvolla, joka on paksumpi keskeltä. Se jäykistää suurempaa massaa hyvin.

1 000 watin vahvistin riittänee pitämään elementin hallinnassa. Kuten muutkin Db-sarjan mallit, myös DB4S pääsee 10 Hz:iin kohtalaisilla äänenvoimakkuuksilla. Tämän mahdollistaa DSP, joka rajoittaa taajuusaluetta volyymeilla, jotka aiheuttavat subwooferille painetta. Kysymys onkin, kuinka kauan edullista DB4S:ää voi haastaa ennen kuin basso käy ohueksi.

Piste i:n päällä on DSP tilakorjauksella, joka laitetaan päälle sovelluksesta. Myös volyyminsäätö ja taajuuskorjain löytyvät sovelluksesta.

Kuva: Bowers & Wilkins

 

Äänenlaatu

Flat-asetuksella Maria Menan bassokitara akustisessa I Was Made For Loving You -coverissa kuulostaa luonnolliselta ja puhtaalta, ja basso murisee matalalla. Elektrorytmeissä on potkua aika vähän, mutta kun vaihtaa Music-asetukseen, keskibasso voimistuu. Se toimii hyvin myös akustisen musiikin kanssa, joten ei ole tarvetta vaihdella asetuksia jatkuvasti.

Hinta: 1 600 €

Tyyppi: Painekammio

Bassoelementti: 10 tuumaa

Vahvistin: 1 000 wattia piikki, luokka D

Taajuusalue: 10–350 Hz

Mitat: 37,7 x 36 x 36,8 cm

Paino: 26 kg

Muuta: Digitaalinen tilakorjaus, sovellus

Verkkosivusto: www.bwgroup.fi