Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Pioneer X-HM86

Hyvin varusteltu mutta vaisu stereosoitin

Kompakti ja ominaisuuksiltaan fiksu laitteisto kompastuu h-hetkellä.

Julkaistu 21.09.2017 - 16:26
Pioneer X-HM86
Geir Gråbein Nordby

Pioneerilla on pitkä kokemus teknisesti edistyksellisten tuotteiden tekijänä, ja laitteet on usein tunnettu laadustaan ja hyvästä äänestään. Niinpä Pioneerin kompakti musiikkijärjestelmä herättää odotuksia. Kokonaisuudesta ei nimittäin puutu mitään, vaikka se onkin testin pienimpiä.

Kaikki on mahdutettu 29 cm leveään laitteeseen ja kahteen 28 cm korkeaan kaiuttimeen, jotka on viimeistelty kiiltävänmustiksi pianolakkauksella. Basson hoitaa 13 cm:n lasikuituelementti ja diskantti on kooltaan 25 mm. Stereojärjestelmä, joka siis mahtuu vaivatta kirjahyllyyn.

Soittimessa on CD-soittimen, FM/DAB-radion ja Tuneln-nettiradion lisäksi hyvä valikoima ominaisuuksia ja palveluita: Spotify Connect, Tidal, Deezer, AirPlay, Bluetooth, Chromecast ja DTS PlayFi. Järjestelmässä on jopa Fireconnect, jonka avulla sen voi yhdistää langattomasti toisissa huoneissa sijaitseviin laitteisiin – monihuonejärjestelmä onnistuu siis! Levysoittimelle ei löydy paikkaa.

Mainos

Laitteen voi liittää langattomasti verkkoon ethernetin tai wifin avulla, ja liitännät onnistuvat myös takaosan analogisten ja digitaalisten sisääntulojen kautta. Edessä ja takana on USB-portit, joten soittimeen saa kovalevyllisen musiikkia, jolloin laite toimii musiikkiserverinä. Basson ystävät voivat lisäksi liittää laitteeseen subwooferin.

Värinäyttö on selkeä, ja mukana tulevalla kaukosäätimellä voi ohjata soitinta. Asetukset ja soitto hoidetaan sovelluksen kautta. Laitteessa on tuki Bluetooth Wakeupille, eli se käynnistyy automaattisesti, kun siihen yhdistyy Bluetoothilla, ja se osaa yhdistää automaattisesti Auto Reconnect -toiminnolla.

Pioneer X-HM86D -stereosysteemillä on toisin sanoen paljon etuja puolellaan.

Äänenlaatu

Äänikuva on melko tasapainoinen ja lämmin. Se on kuitenkin melko harmaa ja väritön, varsinkin keskirekisterissä. Diskantti on ehkä hieman löysä, mikä saa musiikin kuulostamaan vähän synkältä. Siitä huolimatta sointi on melko intensiivinen. Jason Isbellin laulu ja viulu soivat tummemmin kuin kuuluisi, ja jäämme kaipaamaan tuttuja vivahteita ja herkkyyttä.

Musiikki soi hyvin ja dynaamisesti kovallakin volyymillä, mutta basso tippuu kyydistä eikä siihen saa kunnon painetta korkeammalla äänenvoimakkuudella.

Plussaa on se, että Pioneerin soundi on miellyttävä eikä väsytä pitkään jatkuneessa kuuntelussakaan, mutta kaiken kaikkiaan X-HM86D ei ikävä kyllä vakuuta. Hyvin varusteltu, pieni ja näppärä, mutta ikävää kuultavaa.

Pioneer X HM86D silver 20760
Pioneer-soittimen saa myös hopeanharmaana.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja hyvin varusteltu, tuki monihuonejärjestelmälle ja useille suoratoistopalveluille. Väritön ja synkkä soundi, joka ei tempaa mukaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top