Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: NAD C338 ja B&W 685 S2

Unelma joka lässähti

Epäonnistumisen pitäisi olla mahdotonta, kun kyseessä ovat NAD ja Bowers & Wilkins.

Julkaistu 21.09.2017 - 16:09
NAD C338 ja B&W 685 S2
Geir Gråbein Nordby

Hifientusiastit saattavat alkaa kuolaamaan nähdessään NAD-vahvistimen ja Bower & Wilkinsin kaiuttimet. Nyt nämä kaksi on yhdistetty tämän testin kalleimmiksi kokonaisuuksiksi.

Olemme aiemmin testanneet sekä vahvistimen että kaiuttimet, joten odotukset yhdistelmälle ovat korkealla. Tässä saa paljon vastinetta rahoille. Puhutaan ensin kaiuttimista. B & W:n kompakteissa 2-tiekaiuttimissa on keltainen kevlar-kalvo bassossa ja alumiinidiskantti.

Jaksaakseen soittaa näitä suhteellisen tehottomia kaiuttimia (87 dB:n herkkyys) tarvitsee NAD jokaista 50 wattiaan. Mutta kun puhutaan NAD-vahvistimesta, ei wattien määrällä ole niinkään väliä, vaan ääni ratkaisee.

Mainos

Vahvistin on klassisen NAD 3020:n uudistettu versio. Siinä on analogiset liitännät ja jopa sisääntulo levysoittimelle, mutta laite toimii silti langattomasti Bluetoothin, Chromecastin tai wifin avulla. NAD:n Bluetooth-sovelluksela vahvistinta voi ohjata kännykästä.

Antenni töröttää laitteen takapuolelta. Siellä on myös kaksi RCA-sisääntuloa, aiemmin mainittu levysoitinsisääntulo MM-pickupeille, subwoofer-ulostulo sekä kaksi optista ja kaksi digitaalista koaksiaalisisääntuloa.

Korkearesoluutioista ääntä tukevaa USB DAC -sisääntuloa ei ole. Sellaisen halutessaan voi valita kalliimman NAD C368 -vahvistimen, jossa on vaihdettavat moduulit lisäsisääntuloilla.

Asennus ja tavallinen käyttö sujuvat kuin lastenleikki. Ennen kuuntelua ei tarvitse juurikaan tehdä säätöjä. Edestä löytyy Bass EQ -nappi, josta voi kompensoida pienten kaiutinten vähäistä bassoa. Ominaisuudelle ei ole tarvetta B&W 685 S2 -kaiutinten kanssa.

Äänenlaatu

Yhdistelmä NAD ja B&W tarjoaa koherentin äänimaiseman, mutta kovin intensiivinen sointi ei ole. Kuiva, lähes neutraali, erittäin tiukka ja hyvin erottuva basso on iso plussa. Keskirekisteri on kuitenkin liian aneeminen ja löysä vakuuttaakseen. Soundi tuntuu myös hiukan sulkeutuneelta, sillä vivahteet eivät erotu järin hyvin tällä kombolla. Odotamme musiikin vievän meidät mukanaan, mutta sitä ei vain tapahdu.

Tässä on havaittavissa potentiaalia, joka ehkä pääsisi oikeuksiinsa jollakin toisella laiteyhdistelmällä. Niinpä kokeilimme kaiuttimia KEF Q150 -vahvistimen kanssa. Se avasi äänimaisemaa ja antoi tarkemman soundin, selkeämmät vivahteet ja läpinäkyvämmän äänikuvan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Helppokäyttöinen ja kaunis kokonaisuus, jossa basso erottuu hyvin ja soundi on homogeeninen. Kallis yhdistelmä, joka ei kuitenkaan soi kunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top