annonse
annonse

7 langatonta stereota

Ehtaa hifiä ilman johtoja

Testasimme parhaat langattomat soittimet ja kaiuttimet, jotka eivät rasita kukkaroa liiaksi.

Lompakon paksuudella ei ole tekemistä musiikista nauttimisen kanssa. Voit yhtä hyvin hassata kymppitonnin huonolta kuulostaviin stereoihin tai sitten tehdä kunnon löydön edullisemmistakin komponenteista. Kyse on vain oikeista valinnoista.

Supersoundi ei vielä auta, jos stereot eivät vastaa nykypäivän käyttäjän tarpeita. Musiikin langaton suoratoisto kännykästä on välttämättömyys. Tämän testin laitteissa striimaus on ratkaistu erilaisin tavoin. Kaikki voidaan yhdistää kotiverkkoon ja suoratoistaa musiikkia verkkoreitittimen kautta. Joissakin on Bluetooth, jonka avulla striimaus on vielä helpompaa.

Asetimme hintaluokan noin tuhanteen euroon. Etsimme komponentteja, jotka pystyvät toistamaan musiikin mahdollisimman luonnollisesti. Hyvin soiva keskirekisteri on ehdoton, jotta kaikki soittimet toistuvat energisesti. Diskantti on tärkeä, jotta harmonia ja musiikin ilmavuus säilyvät. Saavuttaakseen nämä mahdollisimman hyvin, on kompromisseja tehtävä bassorekisterin suhteen. Jätimme lattiakaiuttimet pois testistä ja keskityimme kompakteihin malleihin. Jalustakaiutinten basso on usein puhtaampi kuin lattiamalleissa, sillä alin oktaavi puuttuu. Bonuksena jalustakaiuttimet on paljon helpompi sijoittaa oikein.

Valinnanvaraa riittää

Kyselimme ammattilaisilta, mitkä heidän mielestään ovat parhaita laitteita, joita tonnilla saa. Testiin päätyneet laitteet ovat tämän kyselyn tulos. Osa tulee samoilta valmistajilta, osa on koottu eri valmistajien laitteista. Useimmat järjestelmät löytyvät saman jälleenmyyjän valikoimista, mutta poikkeuksiakin on. Ääni & Kuva kirjoittaa koko Skandinaviassa, joten samat jälleenmyyjät eivät päde kaikilla markkinoilla. Voi olla, että joudut asioimaan kahdessa eri liikkeessä saadaksesi kasaamiemme kokonaisuuksien osat.