annonse
annonse

Testissä: ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Tuplanäppärää

ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Ääni & Kuva kiteyttää

Ohut, kevyt ja tyylikäs ultrabook. Hieno kosketusnäyttö ja sulava 360 astetta kääntyvä näyttö. Erinomainen suorituskyky.
Samalla rahalla on saatavilla myös isompia ja tehokkaampia kannettavia. Vain Full HD -resoluutio. Vaatii USB-adapterin.

Zenbook on kieltämättä osuva nimi Asuksen mallistolle, jonka laitteita yhdistää suorastaan meditatiivinen yksinkertaisuus. Olemme testanneet muutamia sarjan koneita, ja kaikki ovat olleet hyvin tyylikkäitä ja litteitä. Ja hinta, joka antaa ymmärtää ostajan olevan valmis panostamaan ekstraa lisäominaisuuksiin.

Asuksen mukaan Zenbook Flip S on markkinoiden ohuimpia 360-kannettavia. Sellaista väitettä on helpompi puolustaa kuin nimetä itsensä kaikkein ohuimmaksi. 360-kannettavat ovat yleensä tavallisia läppäreitä paksumpia, mutta Zenbook Flip S on itse asiassa melkein kaksi milliä ohuempi kuin Asuksen oma Zenbook 3 Deluxe, joka on suorituskyvyltään käytännössä sama kone mutta hieman kalliimpi. Varsin vaikuttavaa!

Näytön koko on 13,3 tuumaa, mutta Asus on onnistunut saamaan kuva-alan hieman suuremmaksi kuin edeltävässä mallissa UX360:ssa. Ultrakannettavilla on tosin nyt sama tilanne kuin kännyköillä muutama vuosi sitten: niitä ei enää juuri sovi pienentää tai käytettävyys kärsii. Niistä saa toki ohuempi, mutta vain hieman yli senttimetrin paksuisena silläkään puolella ei ole paljoa höylättävää jäljellä.

Kuori on metallinhohtoisen tummanharmaa sekä sisä- että ulkopuolelta lukuun ottamatta reunoja ja ohjauslevyä kiertävää metallikehystä. Kehysratkaisu näyttää tyylikkäältä ja ikääntyy todennäköisesti kauniisti, kun siinä ei ole värillistä pintaa, joka voisi kulua pois. Näyttö on kestävää Gorilla Glass -lasia.

Zenbook Flip S -kannettavaa saa erilaisina variaatioina. Tässä testissä speksit olivat Intel Core i5 2,7 GHz -prosessori 8 GB RAM-muistilla ja 256 MB SSD-levyllä. Näytön resoluutio on Full-HD-tasoa ja sitä hallitsee Intel HD Graphics 620 -näytönohjain. Järkevä ja täysin riittävä valinta.

Asus Zenbook Flip S on yhtä ohut ja kevyt kuin tavallinen ultrabook-kannettava.

Tarvitsee adapterin

Monien Zenbook-laitteiden kohdalla Asus on päättänyt katsoa tulevaisuuteen ja mennä pelkällä USB-C-liitännällä. Valitettavasti samaa liitäntää tukevia laitteita on vielä rajoitetusti. Niinpä mukana tuleva adapteri USB:lle ja HDMI:lle on välttämätön lisä laukkuun, kun johonkin lähtee. Adapteri toimii mutta on kömpelö ja silti käyttöön saa vain yhden USB-portin. Myöskään kortinlukijaa tai Ethernet-porttia ei ole.

Toisaalta tilaa on sormenjälkilukijalle. Mukana tulee myös kynä. Tässä Asus olisi voinut katsoa mallia Microsoftilta ja laittaa kynän magneetilla kiinni kuten Surface Pro 4 -mallissa. Hassua kyllä, kynälle ei ole edes omaa taskua kannettavan mukana tulevassa kotelossa.

Asus Zenbook Flip S -kannettavassa on Quiet Fan -niminen ominaisuus, joka hiljentää jo ennestäänkin hiljaisen tuulettimen ääntä madaltamalla suorituskykyä ja siten tuuletuksen tarvetta. Fiksu ominaisuus, mutta kone on alkujaankin äänetön, joten sille on käyttöä ehkä vain hyvin hiljaisissa ympäristöissä kuten makuuhuoneessa. Toisaalta ominaisuus tuo suorituskyvyn heikentyessä lisäaikaa akulle. Quiet Fanin ollessa päällä kone jaksoi kuudenneksen pidempään yhdellä latauksella.

Prosessori: 2,7 GHz Intel Core i5-7200U (dualcore, 4 säiettä)

Näyttö: 13,3-tuumainen Full-HD (1920 x 1080), 10-pisteinen kosketusnäyttö

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 jaetulla RAM:lla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Mitat/paino: 31,3 x 1,1 x 21,8 cm/1,1 kg

Ominaisuudet: HD-webkamera, wifi 802.11ac/Bluetooth 4.1, 2 x USB-C, minijakki, (3,5 mm), sormenjälkitunnistin

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 1 500 €