annonse
annonse

Sony Cyber-shot RX10 IV

Tyyris superkamera

Sony on tehnyt parhaasta superzoomkamerastaan vieläkin paremman, ja siitä saa kyllä pulittaakin pitkän pennin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Entistä tarkemmat kuvat nopealla automaattitarkennuksella ja äärimmäisellä kuvanopeudella tekevät tästä lähes täydellisen superzoomkameran.
Luokkansa kallein kamera.

Sony on tehnyt uuden version parhaasta superzoomkamerasta, jonka olemme tähän mennessä testanneet. RX10 III on saanut seuraajan RX10 IV:stä, eikä menestymallia ole suuremmin näpelöity. Silti kamera on paikoin vieläkin parempi kuin ennen.

Kameran edellinen versio – joka on yhä myynnissä – on poikkeuksellisen onnistunut keitos, joka koostuu 25x zoomista, korkeasta kuvanlaadusta ja hyvästä käytettävyydestä. Mutta täydellinen se ei ole.

25-kertaisen zoomin mahdollistavasta hämmästyttävästä optisesta suorituskyvystään huolimatta siinä on selkeitä virheitä, jotka Sony on nyt yrittänyt korjata tähän sarjan neljänteen malliin.

Uusi kamera ei kisaa vain RX10 III:n kanssa, vaan myös Canon PowerShot G3X:n ja Panasonic Lumix FZ2000:n kanssa. Niitä yhdistää kaksi oleellista seikkaa, eli suuri 1-tuumainen kuvakenno (13,2 x 8,8 mm) sekä tehokas zoom.

Kosketusnäyttöä voi kääntää ja tarkennus onnistuu etusormella.

 

Huomattavasti parempi autofokus

Neljännessä versiossa on samat 24–600 mm:n zoom f2,4–4 valovoimalla sekä optinen kuvanvakain kuin kolmannessakin. Samoin 20 Mp:n kenno, 4K-video, vedenkestävyys ja esimerkiksi 2,36 Mp:n elektroninen etsin ovat aivan vastaavat kuin viime vuoden mallissa.

Sarjakuvauksen nopeus on lähes tuplaantunut 14 ruudusta 24 ruutuun sekunnissa, jatkuvalla automaattitarkennuksella tietysti. Kuvanopeus yhdistettynä suljinaikaan 1/32 000 tekee kamerasta luokkansa nopeimman.

Toinen merkittävä parannus on vahvistettu autofokus, jossa on 315 tarkennuspistettä, jotka peittävät suurimman osan kuva-alasta.

Tyyppi: 20 Mp kompaktikamera 1-tuumaisella kennolla

Objektiivi: 24–600 mm/f2,4–4,0

Näyttö: 3-tuumainen LCD, 1,23 Mp

Etsin: Elektroninen, 2,36 Mp

Ominaisuudet: 4K/30p-video, wifi, Bluetooth, 24 kuvaa/s, 315 tarkennuspistettä, kääntyvä kosketusnäyttö, 4,5-portainen kuvanvakain, vedenkestävä

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 2 100 €