annonse
annonse

Sony a7R III

Kaikki oikein

Tammikuu 2018Sony a7r III

Sony on ruksinut kaikki tärkeät ominaisuudet ja tehnyt tähän mennessä parhaan järjestelmäkameransa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Huomattavasti parantunut kuvanlaatu, nopeus ja akunkesto. Salamannopea autofokus, erinomainen 4K-video ja entistä käyttäjäystävällisempi.
Hidas käynnistymään, ei raakatiedostojen muunninta, siirto SD-kortille sujuu laiskasti. Vain yksi UHS-II-korttipaikka.

Jos tosissaan valokuvaamiseen suhtautuva kuvaaja etsii uutta järjestelmäkameraa, ei Sonya voi ohittaa. Kymmenen vuotta sitten Sonyn ottaminen puheeksi saattoi aiheuttaa vielä olankohautuksia, mutta nykyään valmistaja on vakavasti otettava kilpailija. Siitä Sony a7r III on varsin mainio todiste.

Sillä tämä kamera on parhaita koskaan testaamiamme – siitäkin huolimatta, että Sony on toiminut kameramarkkinoilla suurin piirtein yhtä kauan kuin Tesla autojen parissa.

Tarkkaavaiset lukijat voivat muistaa, että sanoimme samoin myös viime vuonna testaamistamme Sony a9:stä ja Sony RX100V:stä. Se kuvaa hyvin sitä, millaisen loikan Sony on tehnyt ensimmäisestä Alpha 100 -kamerastaan vuodelta 2006 tähän päivään.

Sonysta on tullut ennätysajassa todellinen haastaja alan konkareille Canonille ja Nikonille, ja lähes kaikissa hintaluokissa, Viimeisimpänä Sony on valloittanut ammattilaistason, jossa edellä mainitut jätit ovat hallinneet kahdestaan markkinoita.

Sony a9 oli Sonyn ensimmäinen malli, joka pystyi haastamaan Canon EOS 1DX II:n ja Nikon D5:n, ja se hakkasi molemmat kuvanopeudellaan 20 fps (frames per second).

Nyt on a7r III:n vuoro käydä Canon EOS 5Dsr:n ja Nikon D850:n kimppuun.

(Kuva: Sony)

 

Luokkansa nopein

Sonyn uusi malli on jopa 10 fps:n kuvanopeudellaan (28 pakkaamatonta raakatiedostoa tai 76 pakattua RAW- ja JPEG-kuvaa sarjassa) ja paremmalla kuvankäsittelyllään nopeampi, helpompi ja kehittyneempi kuin useimmat markkinoilla olevista kameroista. Se on myös ensimmäinen testaamamme kamera, joka on kuvanlaadultaan tasaveroinen Nikon D850:n kanssa – eli parhaan testaamamme järkkärin.

Sony haastaa Nikonin nyt kaikessa, minkä tämä on hanskannut hyvin.

Jos laittaa nämä kaksi kameraa vierekkäin, huomaa kuinka peilittömämpi Sony on. Siitä huolimatta se on monilla alueilla yhtä edistyksellinen. 42 megapikselin kenno (D850:ssä on 45 Mp) ilman alipäästösuodinta, valoherkkyys ISO 32000:n saakka (D850:ssa ISO 25600:n saakka), etsimen suurennus, valomittausherkkyys, sisään- ja ulostulot, korttipaikkojen määrä, vedenkestävyys ja 4K-video – näissä asioissa kamerat ovat lähes identtiset.

Ainoa etu Nikonilla on akunkesto. 1 840 kuvaa yhdellä latauksella ylittää roimasti Sonyn 530 kuvaa. Jos parempi akunkesto on tarpeen, saa VG-C3EM-pystykädensijaan sijoitetulla kahdella Sony NP-FZ100-akulla tuplattua kuvamäärän.

Sonylla taas on parempi kuvanopeus (10 kuvaa/s vs. Nikonin 7 kuvaa/s), ei blackoutia etsimessä sarjakuvatessa ja sisäänrakennettu kuvanvakain.

Kamerassa on kaksi SD-muistikorttia, joista toiseen käy nopeampi ja paremmin 10 fps-nopeudelle ja K-videolle sopiva UHS-II-kortti. 5-akselinen kuvanvakain tarjoilee 5,5-portaisen kompensaation.

Sony a7r III -kamerassa on monta parannusta edeltävään malliin a7r II. Esimerkiksi nopeus, akunkesto ja akunkesto elvistelevät kovemmilla luvuilla.

Kaksi korttipaikkaa, mutta vain yksi UHS-II-paikka.

 

Merkittäviä parannuksia

Kamera tallentaa 14-bittisiä pakkaamattomia kuvatiedostoja, jotka mahdollistavat syvemmät värit ja paremman dynamiikan. Se käyttää niin kutsuttua super 35 -näkymää 5K-videosyötteestä kuvatessaan 4k/25p-laadulla. Siinä on myös useita videoprofiileja, kuten S-log 2 ja 3, samoin kuin vahvistettu automaattitarkennusalgoritmi live- ja videotallennukseen.

Kamera ei kuvaa aitoa 10-bittistä videota, vaan suorittaa 8-bitistä 4:2:0:aa sisäisesti tai muuntaa 8-bittisen 4:2:2:n ulkoisesti HDMI:n kautta. Kaikkein vaativimmille kuvaajille tämä on rajoite, mutta muita se estä.

Yksi tärkeimmistä ja ilmeisimmistä parannuksista on kameran 425 pisteen autofokus (399 vaihepistettä). Se on salamannopea, äärimmäisen tarkka ja kivana lisänä siinä on silmätarkennus, joka tarkentaa lähimpään kuva-alueella näkyvään silmään.

Se toimii niin hyvin, että hää- ja muotokuvaajilla on syytä riemuun. Tarkennus seuraa kohdetta virheettömästi testissämme, mutta Sony a9 on edelleen nopein kamera liikkuvien kohteiden kuvaamiseen.

Tyyppi: Järjestelmäkamera 42,4 Mp:n täysformaattikennolla

Objektiivit: Sony FE-sarja

Näyttö: 7,6-cm LCD, 1,44 Mp

Ominaisuudet: 10 kuvaa/s, 5-akselinen kuvanvakain, 4K/35p-video, wifi/Bluetooth, kääntyvä kosketusnäyttö, mikrofoni/kuulokeliitäntä, ISO 102400, säänkestävä, 530 kuvan akunkesto

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 3 600 €