Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: GOPRO HERO5 BLACK

GoPro pitää johtoasemansa

GoPron kamera on aina ollut varma valinta, eikä Hero5 Black ole poikkeus!

Julkaistu 16.06.2017 - 19:34
GOPRO HERO5 BLACK
Mikael Hansen

GoPro on yhdistänyt Hero4 Silverin ja Hero4 Blackin parhaat puolet uuteen Hero5 Black -kameraan. Toisin sanoen yhdellä laitteella voi kuvata 4K-videota 30 fps:n nopeudella ja samalla pääsee nauttimaan 2-tuumaisesta suuresta kosketusnäytöstä, jolla on helppo selata valikoita. Ei pöllömpää!

Vedenkestävä ilman koteloa

Onneksi aivan kaikki ei ole vain vanhan kierrätystä, vaan uutena lisänä kamerassa on esimerkiksi suojaus 10 metrin syvyyteen asti ilman erillistä suojakoteloa. Kestävyys on siis todella hyvä! Kosketusnäyttö ei kuitenkaan toimi veden alla, ja kameran kiinnittämiseksi tarvitaan kehys. Suojakotelon puuttuminen tarkoittaa myös sitä, että käyttäjän pitää huolehtia itse esimerkiksi linssin suojaamisesta, jotta sitä ei naarmuta menossa.

Simppelit valikot

Aiemmin valikoiden selailu on ollut hieman hämmentävää. Onneksi tässä GoPro on parantanut ja valikoita on yksinkertaistettu. Valinnanvaraa on edelleen paljon ja käyttöä voi vielä helpottaa ohjaamalla kameraa vaikkapa kännykällä. Kannattaa muistaa, että mitä enemmän ominaisuuksia aktivoi ja mitä korkeammalla resoluutiolla kuvaa, sitä nopeammin akku kuluu.

Mainos

”GoPro, ota kuva!”

Myös GoPron kamerassa on uutuutena ääniohjaus, joka toimii oikein hyvin. Kamera tottelee englantia – sekä amerikkalaista aksenttia että brittienglantia, joten siitä vain kokeilemaan! Ääniohjaukseen on ujutettu myös yllätyksiä: jos huudahdat kameran pyöriessä vaikkapa ”Oh shit” tai ”That was sick!”, merkitsee kamera nämä huippukohdat videoon, joten ne löytää myöhemmin nopeasti. Siistiä!

Hieno kuvanlaatu

Hero5 Blackissä on sama kenno kuin Hero4 Black, joten kuva on yhtä terävä ja yksityiskohtainen kuin ennenkin. Värit ovat täyteläisiä eikä niihin tule juurikaan häiriötä. Tässäkin pätee sääntö: mitä paremmat valaistusolosuhteet, sen parempi video. Garminin tapaan tässäkin saa päälle kuvavakaimen, kunhan pysyttelee enintään 1080p-resoluutiossa ja 60 fps:n nopeudessa. Vakain toimii hyvin ja tasaa esimerkiksi pyörällä kuvattua videota erinomaisesti. Digitaalinen kuvanvakain rajaa kuvaa 10 %, mikä rauhoittaa kuvaa.

Purkkimainen ääni

Hero5 Blackin äänenlaatu on ikävä kyllä heikentynyt Hero4:stä. Kamera kuulostaa koko ajan siltä kuin se olisi veden alla, vaikka siinä onkin kolme mikrofonia. Kiinnityskehys kuitenkin peittää mikrofonit, joten ei ehkä ihmekään, että ääni tuntuu soivan purkissa.

Johtopäätökset

GoPro Hero5 Black on monikäyttöinen kamera, joka on poiminut monia edellisten mallien hyviä ominaisuuksia yhteen. Uutuutena on täysi vedenkestävyys ilman suojakoteloa sekä ääniohjaus. Muutamat pikkuseikat voivat ärsyttää, mutta kokonaisuutena kamera todistaa, että GoPro tekee edelleen markkinoiden parhaita action-kameroita.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen kuvanlaatu. Helppo käyttää. Vedenkestävä. Akulla on tässäkin rajoitteensa, joten onkin harmi etteivät vanhat akut sovi uusiin kameroihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kilpailijat kyykkyyn

Lähes täydellinen yleisobjektiivi

Täydellinen objektiivi muotokuvaukseen

Retroilijan unelmakamera

Luokkansa tarkin kamera

Video- ja stillkuvaajan unelma

Ääni & Kuva
Scroll to Top