Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: GARMIN VIRB ULTRA 30

Aito haastaja GoProlle

Garminin mittausmahdollisuudet antavat videolle uuden ulottuuvuuden.

Julkaistu 16.06.2017 - 19:21
GARMIN VIRB ULTRA 30
Mikael Hansen

Garmin on muuttanut VIRB Ultra 30 -kameran muotoilua radikaalisti edelliseen huippumalliin VIRB XE:hen verrattuna ja tuonut mallinsa siten lähemmäksi GoPron kameroita. Koon puolesta ero on huomattava, sillä Ultra 30 sekä pienempi että kevyempi kuin edeltäjänsä. Valitettavasti keveys ja pienuus häviävät, kun kameran ylle pukee mukana tulevan suojakotelon, jota tarvitaan suojaamaan kameraa vedeltä ja myös sen kiinnittämiseen. Kuten testin muillakin laitteilla, on tässäkin isoin uutinen mahdollisuus kuvata 4K-videota 30 fps:n nopeudella. 24 fps onnistuu myös, mutta meistä se on liian vähän. 4K-video näyttää mielettömän hyvältä, ja etenkin kirkkaassa valossa kuvattu materiaali on terävää ja värikylläistä.

”No niin, Garmin…”

Toinen uusi ominaisuus VIRB 30:ssä on puheohjaus, jonka ansiosta kameraa voi ohjata yksinkertaisin puhekomennoin. Se toimii melko hyvin, vaikka voikin tuntua tyhmältä jutella kameralle julkisilla paikoilla. Lautailumäen huipulla yksinpuhelulla ei liene niin väliä. Kamerassa on tietysti sisäänrakennettu kuvanvakain, joka siloittaa tärisevää kuvaa. GoPron tapaan tässäkin homma hoituu digitaalisesti, mikä on vähän harmi. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että lopputulos on varsin vaikuttava ja videokuva näyttää saumattomalta.

Helppo käyttää

Kosketusnäytöstä on helppo löytää valikot ja valita asetukset. Näyttö olisi voinut olla hiukan suurempikin. Valikkoon pääsee pyyhkäisemällä ruudun kulmia: alhaalta nousee päävalikko, ylhäältä wifi, Bluetooth ja sensorit, vasemmalta video- ja kamera-asetukset ja oikealta Pro-asetukset, mikäli ne on aktivoitu.

Mainos

Kosketusnäyttö voi käyttää myös kameran ollessa suojakotelossaan, mikä ei suinkaan ole itsestäänselvyys kaikilla.

G-Metrix

Hienoissa action-kameroissa ovat yleistyneet myös sisäänrakennetut GPS:t. Tästä löytyy lisäksi G-force- ja suunnistussensorit. Muiden Garmin-laitteiden omistaja voi yhdistää useita sensoreita langattomasti. Kaikki kerätty data tallentuu G-Metrixiin, josta ne saa ilmaisen sovelluksen tai tietokoneohjelman avulla siirrettyä videoihin graafeina ja mittareina. Erittäin siisti ominaisuus, jos on esimerkiksi laskenut todella korkean rinteen tai ajanut ennätysvauhtia.

Laiska akku

Älyominaisuuksilla on kääntöpuolensa, ja se on akun imeminen tyhjiin alta aikayksikön. Hyvissä olosuhteissa Garmin ilmoittaa VIRB Ultra 30:n akun kestävän kaksi tuntia. Aktivoiduista ominaisuuksista riippuen kesto voi olla vähemmänkin, ja itse pääsimme noin puoleentoista tuntiin.

Johtopäätökset

Garmin VIRB Ultra 30 on erinomainen kamera, jos haluaa tallentaa 4K-videota laskuistaan, surffauksistaan tai pyöräilyistään. Kosketusnäytön ansiosta käyttö on kätevää ja selkeää. Asetus- ja äänitysvaihtoehtoja on runsaasti. Ainoa oikea valituksenaihe on akku, joka loppuu liian nopeasti. Lisäksi kamera ei siedä vettä ilman mukana tulevaa suojakoteloaan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Garminista on tullut varteenotettava vaihtoehto GoProlle. Mahdollisuus kerätä dataa G-Metrixillä ja siirtää se videoihin on todella siisti ominaisuus. Akku kuluu nopeasti. Tiedostonsiirto koneelle tapahtuu vanhalla mini-USB:llä uudempien mikro-USB:n tai USB-C:n sijaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kilpailijat kyykkyyn

Lähes täydellinen yleisobjektiivi

Täydellinen objektiivi muotokuvaukseen

Retroilijan unelmakamera

Luokkansa tarkin kamera

Video- ja stillkuvaajan unelma

Ääni & Kuva
Scroll to Top