Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Bluesound PowerNode2

Todellinen musiikkinautinto

Joidenkin vahvistimien kohdalla on pakko tehdä kompromissi tehojen ja resoluution välillä, mutta Bluesound tarjoaa lähes täydellisesti molempia.

Julkaistu 22.03.2018 - 15:51
Bluesound PowerNode2
Geir Gråbein Nordby

Bluesoundia erehtyy usein pitämään itsenäisenä valmistajana, mutta tosiasia on, että tuotteet ovat NADin insinöörien kehittelemiä ja niiden jakelussa hyödynnetään NADin kanavia. Eikä se ole lainkaan pöllömpää, sillä jos joku pystyy yhdistämään tehot ja musikaalisuuden hyvään hintaan, se on NAD.

Bluesound tarjoaa monihuonetuotteita, jotka kilpailevat – usein voitokkaasti – markkinajohtaja Sonosin kanssa. Viimeksi, kun PowerNode2 oli mukana ryhmätestissä, se pyyhki lattiaa Sonosin Connect:Ampilla. Kysymys onkin siinä, kuinka se pärjää nyt uusia haastajia vastaan.

Bluesoundin käyttö sujuu helposti ja intuitiivisesti. Sovellus on nopea ja linjakas eikä sisällä kummempia kommervenkkeja arkikäyttöä sekoittamaan. Kaukosäädin olisi ollut hyvä lisä, kun vahvistinta käyttää television tai muun kytketyn äänilähteen kanssa.

Mainos

Äänenlaatu

Tässä testissä vahvistimet jakaantuivat kahteen leiriin: EC Living edustaa erittäin erottelevaa ja vivahteikasta soundia, kun taas Klipsch ja Heos panostavat voimaan ja paineeseen. Bluesound taas yhdistää nämä ominaisuudet esimerkillisesti.

Pink Floydin Hey You -kappaleen bassorummut iskevät vähintäänkin yhtä kovaa kuin Heosilla, ja perkussioiden dynamiikat tekevät vaikutuksen. David Gilmourin laulu soi isosti ja voimalla, ja samlla Bluesound tarjoaa vivhateita samaan tapaan kuin EC Living Rena SA-1. Äänikuva on suuri ja tarkka, ja horisontti kurottaa kilpailijoita kauemmaksi samalla, kun läheisemmät äänet hivuttautuvat lähemmäs kuulijaa. Musiikki tuntuu läheisemmältä kuin muilla vahvistimilla.

bluesound powernode2 rear 31818
3,5 mm:n sisääntulo on sekä analogisena että digitaalisena liitetystä lähteestä. USB-portin kautta voi striimata musiikkia kovalevyltä, ja subwoofer-ulostulo mahdollistaa lisäbasson käytön. Kuva: Bluesound

 

Nine Inch Nailsin Into the Void kuulostaa erittäin tiukalta, bassorumpu tuntuu mahassa ja kitaravalli kasvaa suuremmaksi kuin muilla. Sävelten välissä on runsaasti ilmaa Stravinskyn dynaamisessa Eldfågeln-mestariteoksessa. Björkin sensuelli ääni Blissing Me -balladissa muistuttaa täysiverisen hifivahvistimen soundia. Tai unohtakaa tuo ”muistuttaa”, tämähän on täysiverinen hifivahvistin, vain minikokoiseksi naamioituneena!

Johtopäätökset

Olimme uteliaat näkemään, miten muut pärjäävät Bluesound PowerNode2:a vastaan, sillä se on tähän saakka ollut referenssivahvistimemme, johon vertaamme muita.

Kilpailu on kovaa ja nykyään hyvänkuuloisia monihuonevahvistimia on tarjolla enemmän. Yksikään ei kuitenkaan onnistu yhdistämään resoluutiota ja musikaalisuutta vastaavaan voimaan. PowerNode2 kestää vertailun suuriin vahvistimiin, jotka maksavat vähintään yhtä paljon.

Ja kun käyttäjäystävällisyyskin on tätä luokkaa, on helppo julistaa viimeiset sanat sanotuksi: törkeän hyvä!

Ääni & Kuva kiteyttää

Powernode 2 tarjoaa dynaamista, voimakasta ja tarkkaa äänentoistoa, joka on täysin linjassa kalliimpien vahvistimen kanssa. Helppokäyttöisyydessäkään ei ole valittamista. Hinta on kilpailijoihin verrattuna kalliimmasta päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top