Mainos
Mainos
Mainos

Samsung Q9FN

Back in black

Samsungs flaggskip-TV er tilbake i ny støpning, denne gangen med bildekvalitet som er en toppmodell verdig!

Hinta: 3 600 €

Verkkosivusto: samsung.fi

 

Samsungs Q9-sarja on korealaisvalmistajan hienoin highend-mallisto. Nyt puhutaan helmien helmistä, joka on linjassa Audi A8, BMW 7-sarja ja Mercedes S-luokan kanssa edustamassa tekniikan, käyttäjäkokemuksen ja suorituskyvyn huippua.

Samsung siis tietää, että nyt on pärisytettävä rumpuja: uusi QE65Q9F on kokenut parannuksia kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta tärkein on uusi kuvapaneeli LED-taustavalistuksella, paikallisella himmennyksellä, tehostetulla katselukulmalla ja tehokkaalla kuvaprosessorilla.

Kuvanlaatu

Kuvanlaatu on aivan huipussaan. QE65Q9FN:n dynamiikat venyvät tummimmista kohtauksista häikäisevän kirkkaisiin, mikä ylittää laadullaan useimmat näkemämme televisiot, ja minkä pitäisi hädin tuskin olla mahdollista LCD-näytössä. Nautimme elokuvasta vailla häiritsevää valon vuotamista tai kirkkaita reunoja. Syvyysvaikutelma on uskottava. Dynaaminen taustavalaistus toimii tarkasti, eikä kirkkaiden kohteiden ympärillä näy tyypillistä halo-efektiä.

Värintoistossa QLED on lyömätön. Se toistaa punaisen, vihreän ja sinisen sävyt kylläisemmin ja intensiivisemmin kuin edeltäjänsä. Color bandingia (näkyviä rajoja värien välillä) ei ole nimeksikään.

Poikkeuksellisen tarkka himmennys tekee Q9:stä mustan suhteen lähes tasaveroisen OLED:iin verrattuna. Skaalan toisessa päässä on kirkkaus, jota Samsung jaksaa tuutata kunnolla. Mittasimme 1 700 nitiä tummalla elokuva-asetuksella, ja silti lisääkin olisi piisannut. Se on noin tuplasti OLED:in tarjoamaan kirkkauteen verrattuna, ja tuntuu intensiivisimmissä HDR-kohtauksissa, joissa voi melkein tuntea kirkkauden hönkivän lämpöä katsojan naamaan. Pelottavan realistista!

Johtopäätökset

Samsung tekee näyttävän paluun highendin pariin Q9-sarjan lippulaivamallillaan. QE65Q9FN saa huippupisteet designistaan, helppokäyttöisyydestään ja älykkäistä ominaisuuksistaan, mutta kuvanlaatu erottaa sen todella joukosta. Kontrasti on huikean vahvaa, mustan mustuus hätyyttelee OLED-tasoa ja kirkkaus häikäisee. Kokonaisuutena Samsung on ansaitusti highend-luokan voittaja. AH