Mainos
Mainos
Mainos
VUODEN LAITTEET 2018-2019

Gadget-kategorien er som alltid et brokete felt som går i alle retninger. Vi forsøker her å gi en oversikt over de viktigste trendene akkurat nå.

Pelaaminen

Konsolimarkkinat siirtyvät kohti 4K:ta Microsoftin päivitetyllä Xbox One -versiolla ja Xbox One X:llä, joka tuli kauppoihin vuoden 2017 lopulla. Tehopakkaus toistaa kuvan suurella näytöllä upeasti ja toiminta pysyy skarppina vauhdikkaimmissakin kohdissa. Seuraava sukupolvi kuitenkin kolkuttelee jo ovella, ja odotamme näkevämme korkeampia kuvanopeuksia ja lisää ominaisuuksia seuraavien vuosien näyttömalleissa. Samalla tiellä ovat myös tietokoneet, jotka nykyään tarkoittavat lähinnä kannettavia. Sekä Nvidia että ATI ovat valmiita seuraavan sukupolven grafiikkasiruillaan, joten pelinörtit voivat kääntää peliasetuksensa täysille. Korttien kannettavat versiot käyvät toki myös pelaamiseen, mutta silloin hinta nousee huomattavasti, ja kannettavat pelikoneet ovatkin yleensä painavampia, isompia ja äänekkäämpiä.

Älykkäät kodit

Yhä useammat valmistajat näkevät älykodissa mahdollisuuksia, ja markkinoille vyöryy mitä yllättävämpiä vipstaakeleita. On vain luonnollista kysyä itseltään, onko sovelluksen kautta ohjattavilla joku raja, ja emmekö ole jo nähneet sen? Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta. Ääniohjaus valtaa alaa, ja vihdoin Alexa ja Google Assistant ovat matkalla meidänkin leveysasteillemme.

Älykellot

Vaikka älykellot kärsivät yhä samoista ongelmista kuin alkuaikoinaan, jatkavat valmistajat niiden kehittelyä. Apple on yhä suosikki, mutta Samsung, Huawei ja muutamat muut hengittävät jo niskaan. Vaikka akunkesto on yhä ongelma, on näytöistä saatu isompia ja terävämpiä. Älykellon vahvuus on terveyden seuraamisessa ja raportoinnissa. Liikunko tarpeeksi, miten on sykkeen laita? Jos älykellon kaveriksi hankkii älyvaa’an, voi seurata painonsa ja rasvaprosenttinsa kehitystä.

Kännykät

Eipä unohdeta tärkeimpiä härpäkkeitä eli kännyköitä. Viime vuoden trendi näkyy myös tänä vuonna: näytöt suurenevat suurenemistaan, prosessorit nopeutuvat nopeutumistaan ja kamerat parantuvat paranemistaan. Ollaksemme rehellisiä, ei uusia innovaatioita ole näkynyt hetkeen, ja mallit alkavat muistuttaa toisiaan. Näyttö ulottuu reunaan, kotinäppäin on kadonnut edestä ja tilalle on tullut kameran lukitusnäppäin. Huawei veti kuitenkin pisimmän korren esitellessään P20 Pro puhelimensa. Takaa löytyy peräti kolme linssiä, jotka pitävät huolen erinomaisista kuvista.

Vuoden parhaat tietokoneet
Kannettava - high-end
Huawei MateBook X Pro

Häpeämätön mutta hyvä kopio

Designen er stålet fra Apple, men Matebook X Pro er fortsatt en fantastisk lekker maskin.

| PRIS: 18.995 ,-
Web:

Hinta: 1 500 €

Verkkosivusto: huawei.com

Matebook X Pro näyttää edeltäjältään, mutta eroaa siitä muutaman tärkeän ominaisuuden kohdalta. Pakollisten päivitysten lisäksi mainittakoon, että kaiuttimet ovat muuttaneet näppäimistön yläreunasta sivuille, kamera toimii napinpainalluksella, kosketusalusta on kasvanut ja USB-A-portillekin on löytynyt tilaa.

Näytön formaatti on miellyttävä kannettavaan. Applen käyttämän 16:9-kuvasuhteen sijaan Huawei käyttää yhä 3:2-formaattia. Niinpä näyttö on hieman korkeampi ja toimivampi toimistokäyttöä ajatellen, vaikkakin elokuviin ja sarjoihin ilmestyy ylä- ja alareunoihin mustat palkit. MateBook X Pron näppäimistö on erittäin hyvä, näppäimissä on mukava vastus ja miellyttävä kliksahdus.

Pro Editionissa uutta on webkameran sijainti. Ikävä kyllä kamera on näppäimistön yläreunassa, mikä tarkoittaa sitä, että se toimii kehnosti siinä tarkoituksessa, johon kameraa yleensä käytetään – Skype-neuvotteluihin. Harva näyttää mairittelevalta alakulmasta kuvattuna, joten se on yritystapaamisiin täysin hyödytön.

Matebook X Pron suorituskyky on melko hyvä ja tarjoaa vastinetta rahoille konfiguraatioversiosta huolimatta. Hinnat ovat kohdillaan. Laitteesta on tullut hieman suurempi ja painavampi edeltäjäänsä verrattuna, mutta se on yhä erittäin sopiva reissuun otettavaksi. Huawei ilmoittaa akun kestävän 12 tuntia. Kokemuksemme mukaan todellisuus on jossain seitsemän ja kahdeksan tunnin välillä, mikä on melko tavallinen aika ja riippuu tietenkin paljon myös omista käyttötavoista.

Johtopäätökset

Jos etsii Windows-vaihtoehtoa Applen Macbook Prolle, on Huawei MateBook X Pro varmaankin tämän hetken parhaita vaihtoehtoja. Design on pöllitty Applelta, mutta näin hyvän koneen kohdalla emme välitä siitä. Matkoille sopivan litteässä ja pienessä alumiinikoneessa on erinomainen näppäimistö ja loistava näyttö, paljon tallennustilaa ja nopea prosessori. MH

Pelikannettava - high-end
Asus Zephyrus GX501V

Ei kompromisseja

| PRIS: 32.999 ,-
Web:

Hinta: 3 300 €

Verkkosivusto: asus.com

Lue koko testi: Asus Zephyrus GX501V

 

Rakenteensa puolesta pelikoneet ovat tavallisesti suuria. Asus ROG Zephyrus (liikanimi GX501V) onkin melko outo ilmestys. Alle 2 cm paksuna ja 15 tuuman näytöllään se solahtaa ultrabook-kategoriaan. Painoakin on vain reilut kaksi kiloa, joten se kulkee miellyttävästi matkassa vaikka joka päivä.

Koska kyseessä on pelikannettava, on kuori tietysti hiilenmusta. Zephyrus poikkeaa monesta muusta kulmikkaalla muotoilullaan ja kirkkaanpunaisine yksityiskohtineen. Puhtaine linjoineen ja harjattuine metalliviimeistelyineen Asuksen kehtaa ottaa mukaan työpalavereihinkin.

Näppäimistö on sijoitettu siten, että jäähdytykselle jää tilaa yläosaan. Toinen nerokas keksintö on alaosan muutaman millimetrin kallistus – näin ilma pääsee kiertämään vapaasti koneen alla. Jotta fiksu ratkaisu ei vahingossakaan jäisi huomaamatta, on alas syntyvä rako valaistu punaisella valolla.

Zephyrus on saanut nimensä kreikkalaisen taruston länsituulen jumalalta. Se on neljästä tuulesta lempein, mikä sopii myös tässä tapauksessa. Joissakin kannettavissa tuuletin pauhaa niin kovaa, että vastamelukuulokkeita on pakko pitää pelatessa. Mutta ei Zephyruksessa. Pelin vaatiessa kovinta panosta ei tuulettimesta kuulu kuin kiltti puhina. Todella vaikuttava suoritus näin pieneltä koneelta!

Johtopäätökset

Asus ROG Zephyrus on pelikannettava, joka sopii kokonsa ja painonsa puolesta hyvin myös arkikäyttöön. Se ei ole vain kompaktein pelikannettava, jonka olemme testanneet, vaan siinä on ennen kaikkea tehty vähiten kompromisseja pienen koon ja painon vuoksi. Koulukoneen kokoisenakin se on tehokkaimpia testaamiamme PC:tä. Kaupan päälle tulevat hienostuneet keveä ja vakaa rakenne. Hinta tekee siitä kallista ylellisyyttä, mutta se on joka euron arvoinen sekä raskaan sarjan peliharrastajille että muille huippuluokan näytönohjainta arvostaville. Zephyrus ansaitsee täydet pisteet. (JH)

 

Vuoden parhaat pelitarvikkeet
Pelitarvike - PREMIUM
Razer Lancehead Tournament Edition

Pitoa ralli-Razerilla

| PRIS: 849 ,-
Web: razerzone.com

Hinta: 80 €

Verkkosivusto: razerzone.com

Lue koko testi: Razer Lancehead Tournament Edition

 

Razer oli vuonna 1998 ensimmäinen, joka valmisti erikoishiiren, ja nykyään merkki on e-urheilulaitteiden kuuluisimpien nimiä. Valmistaja tekee yhä hiiriä, mutta myös näppäimistöjä, kuulokkeita ja kokonaisia tietokoneita.

Nimensä mukaisesti Razer Lancehead Tournament Edition on kilpaversio Razer Lancehead -hiirestä. Se eroaa normiversiosta johdon osalta (tavallinen on langaton) ja optisella sensorilla lasersensorin sijaan.

Vaikka laser kuulostaakin näppärältä, ovat optiset sensorit kuitenkin nopeampia ja tarkempia, ja Razer Lancehead Tournament Edition sanoo olevansa maailman nopein ja tarkin suorituskyvyllään 450 tuumaa sekunnissa. Se vastaa 40 km/h vauhtia ja kuulostaa hurjalta, mutta äärimmäinen herkkyys on etu 3D-peleissä. Jopa amatööripelaajan käsissä!

Razerin ohjelmisto on nimeltään Synapse. Kun on selvinnyt tarpeettoman vaikeasta rekisteröinnistä (miksi hiirtä käyttääkseen on ylipäätään rekisteröidyttävä?), on ohjelma erinomainen ja monipuolinen, ja antaa mahdollisuuden säätää edistyksellisiä valoefektejä, nappeja ja makroja. Muutosten tallentaminen vie yllättävän pitkään, mikä johtunee asetusten tallentamisesta hiiren omaan muistiin.

Johtopäätökset

Lancehead Tournament Edition on tehty pelaamiseen huipputasolla. Yli-inhimillisen tarkkuuden ansiosta se onkin täydellinen väline ammattilaispelaajille. Myös tavalliset e-urheilijat voivat hyötyä lisänopeudesta ja ennen kaikkea erinomaisesta ohjelmistosta, jonka avulla voi hienosäätää kaikenlaista. Hiiri on halvimpia malleja kalliimpi mutta verrattuna muihin pelilaitteisiin hiiret ovat niin edullisia ettei pihistely kannata.

PELINÄYTTÖ - BASIC
LG 27GK750F-B

Kaikki kerralla

| PRIS: 4.575 ,-
Web: lg.com

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: lg.com

Lue koko testi: LG 27GK750F-B

 

Budjettiluokassa on tehtävä kompromisseja. Muilla testin näytöillä on joko 240 Hz:n päivitysnopeus tai 27-tuumainen koko. LG 27GK750F-B on poikkeus, joka vahvistaa säännön ja tarjoaa molemmat! Toisaalta vaikuttaa siltä, että puutteita on sitten muualla.

Näytön design on siistin pelihenkinen mutta ei mene överiksi. Jalusta ja kolmiomainen jalka ovat mustat, mutta takaosat loistavat punaisina. 27 tuuman paneeli sen sijaan voisi nököttää minkä tahansa jalan päällä herättämättä huomiota.

Sormi-joystick reunan alla on hallintokeskus, josta valitaan halutut asetukset. Eipähän tarvitse pelleillä monen eri nappulan kanssa, mutta on hieman mutkikasta selata lukuisten alavalikoiden läpi. Asetuksia löytyy erilaisille pelityypeille, mutta myös vaihtoehto nimeltään ”Reader”.

Asetuksesta riippumatta näyttö ei pysty peittelemään suuren nopeuden aiheuttamia sivuvaikutuksia. Liukuvat värit tuntuvat pikselöityvän. Ilmiö erottuu selvästi, koska kuva on suhteellisen kirkas, mitä tosin voi säätää asetuksista.

Näytön voi kääntää pystyasentoon (eli se on ammattikieltä käyttäen pivot-näyttö). Niinpä kokosivun kuvankäsittely onnistuu. Näyttöä ei tosin ole tarkoitettu graafiseen työskentelyyn, vaan vauhdikkaille peleille. Pelatessa kaikki osuu kohdilleen ja huomaa, että tavallisesti puutteina pidetyt asiat, kuten vähän liian kirkas kuva, antavatkin etulyöntiaseman, kun pelaaja etsii vihollisia hämäristä nurkista.

Johtopäätökset

Jos tilaa löytyy 27-tuumaiselle näytölle ja haluaa korkeimman mahdollisen päivitysnopeuden 3D-pelejä varten, on LG 27GK750F-B ilmiselvä valinta. Se on testin ainoa näyttö, joka tarjoaa sekä 27-tuumaisen kuvan että 240 Hz:n päivitysnopeuden. Se hoitaa hommansa, on jopa aika hyvännäköinen ja hintakin on kilpailukykyinen. Teknisten kompromissien vuoksi on kuitenkin syytä tiedostaa, että LG:n näyttö sopii vain pelaamiseen.

PELITUOTE - HIGH-END
Xbox One X

Maailman tehokkain pelikonsoli

| PRIS: 4.495 ,-
Web: microsoft.com

Hinta: 520 €

Verkkosivusto: microsoft.com

Lue koko testi: Xbox One X

 

Uuden 4K HDR -television omistajat saavat Xbox One X:stä mahtavimmat grafiikat, joita missään konsolissa on tähän asti nähty. Ilman 4K-tv:täkin voi toki pelata, mutta silloin konsolin potentiaali ei pääse kunnolla esille. Xbox One X näyttää aivan samalta kuin edeltäjänsä One S, väriä lukuun ottamatta. Siitä löytyy samat liitännät ja UHD Blu-ray-soitin. Sama kömpelö valikkosysteemikin on paikallaan, tosin se toimii jouhevammin tässä.

Suurin ero entiseen löytyy kuoren sisältä: RAM-muistia on enemmän ja prosessori on tehokkaampi. One S pystyi toistamaan pelejä vain 1080p-resoluutiolla, mutta One X kykenee myös 4K-laatuun, aivan kuten Sony on tehnyt jo vuoden ajan PS4 Pro -koneellaan. 4K-tuella toimivat pelit on varustettu merkinnällä ”Xbox One X Enhanced”.

Konsolin lisäpaukut aktivoidaan ohjelmistopäivityksellä. Niitä julkaistaan jatkuvasti, ja ne vievät paljon tilaa kovalevyltä, johon mahtuu vain 1 TB:n verran tavaraa. Yleensä päivitykset koskevat tarkempia tekstuureita, korkeampaa resoluutiota ja nopeampaa kuvanopeutta. Kaikki pelit eivät selviydy tästä kaikesta kerralla, joten joskus on tehtävä valinta sen mukaan, haluaako korkeampaa resoluutiota vai korkeamman fps-luvun tuoman sujuvamman kuvanlaadun. Valitsipa kumman vain, saa joka tapauksessa pehmeämmän ja saumattomamman kokemuksen kuin vanhoilla laitteilla.

Ikävä kyllä Microsoftia vaivaa sama pulma kuin Sonya. Koska One X on jatkokehitelty malli vanhasta laitteesta, pitää kaikkia sille sopivia pelejä pystyä pelaamaan myös ensimmäisen ja toisen sukupolven koneilla. Se estää X:ää puhkeamaan täyteen loistoonsa, vaikka muuten se olisi voinut helposti lähteä omaan suuntaansa edeltäjiin nähden.

Johtopäätökset

One X on nopeasti tiivistetty: Jos haluat tämän hetken tehokkaimman pelikonsolin eikä kotoa vielä löydy Xbox One -mallia, on One X tietenkin selvä valinta. Eikä ole väliä, onko olohuoneessa 4K-tv vai ei. Konsoli puhaltaa elämää vanhoihin peleihin ja tarjoaa suuremman ja saumattomamman pelikokemuksen. Se, onko kallis hinta perusteltu, selviää vasta pitkässä käytössä. Tällä hetkellä epäilystä ei kuitenkaan ole. Xbox One on varma hitti, muutamin varauksin.

VUODEN PARHAAT MOBIILILAITTEET
KÄNNYKKÄ - PREMIUM
Asus ZenFone 5Z ZS620KL

Vähän enemmän hyvää

| PRIS: 4.990 ,-
Web:

Hinta: 500 €

Verkkosivusto: asus.fi

Lue koko testi: Asus ZenFone 5Z ZS620KL

 

Tekoäly (AI) on yksi tämän vuoden pöhinäsanoja mitä tulee kännyköihin. Vaikka kameraan ei mahdukaan enempää megapikseleitä, on parannuksille tilaa kohteen valinnassa ja asetusten säädöissä. Asus on muiden mukana hypännyt AI-junaan ja väittää 5Z:n pystyvän sopeutumaan linssin edessä olevaan kohteeseen. AI tunnistaa 16 ”maisemaa”, joissa voi olla ihmisiä, ruokaa, koiria, kissoja ja auringonlaskuja. Mikä kattaakin suurimman osan kuvista, joista nappailemme kännyköillämme kuvitellessamme olevamme omaperäisiä.

Käyttämällä ”Learn”-ominaisuutta parantaa puhelin jatkuvasti kuvankäsittelyään mukautuakseen käyttäjän suosikkiaiheisiin. Tekoälyä käytetään myös kasvojentunnistamiseen, joka automaattisesti avaa puhelimen lukituksen, sekä lataukseen niin, että yöllä puhelin lataa hitaasti ja huolellisesti ja nopeammin silloin, kun on kiire.

Asus Zenfone 5Z on edeltäjäänsä maltillisempi huippumalli. Zenfone 4 Pron kehittäjät ovat todennäköisesti saaneet tehtäväkseen suunnittelemaan parhaan mahdollisen kameran hinnalla millä hyvänsä, mutta tehtävänanto 5Z:n kohdalla lienee ollut tehdä Zenfone 5:stä lihaksikkaampi versio kilpailukykyisellä hinnalla.

Ja tehtävä on onnistunut. Zenfone 5Z on markkinoiden nopeimpia Android-puhelimia tällä hetkellä, mutta maksaa vähemmän kuin suurin osa kilpailijoiden malleista. Joitakin suoria kilpailijoita mainitakseni otan esiin OnePlus 6:n ja HTC U12+:n, jotka molemmat ovat kalliimpia mutta eivät nopeampia.

Johtopäätökset

Asus saapui kännykkäkemuihin melko myöhään, joten sitä saattaisi pelätä, että kaikki hyvät mestat on jo varattuja. Niinpä tarvitaan jotakin ekstraa herättääkseen muiden huomion. Zenfone 5Z:n kohdalla mahdollisuudet tähän ovat kohdillaan. Hintansa puolesta se on keskihintaisten kalliimmassa päässä, mutta suoristuskyvyltään se kuuluu huippuluokkaan. Kamerat ovat myös hyvät. Zenfone 5Z -malliin Asus on ottanut kaikki edullisemman Zenfone 5:n hyvät puolet ja heittänyt päälle lisämausteet – käytännössä katsoen lähes ilman hinnannousua.

KÄNNYKKÄ - HIGH-END
Apple iPhone XS

iPhone steroideissa

| PRIS: 11.500 ,-
Web:

Hinta: 1 180 €

Verkkosivusto: apple.fi

 

iPhone XS Max on hämmentävän samanlainen kuin iPhone X ottaen huomioon, että se edustaa S-sukupolvea. Viimeistely on, kuten tavallista, moitteetonta, ja laadun oikein tuntee. Puhelimesta on tullut kestävämpi ja se on saanut IP68-luokituksen, eli se sietää pölyä ja upotuksen 30 minuutiksi 2 metriin.

Applen hienosäädetty OLED-paneeli, värintoisto ja valkotasapaino, joka säätyy ympäristön mukaan, tekevät kuvanlaadusta loistavan. Tämänkokoisella näytöllä ja HDR10- ja Dolby Vision -tuella on nautinto katsoa elokuvia.

Kuoren alta löytyy kamera, jonka kuvakenno on suurempi ja se erottelee pikselit paremmin. Se on myös nopeampi, mikä tekee siitä nopeamman valottamaan useampia kuvia. Kuvaprosessori ja erittäin nopea Neural Engine tekevät sitten taikojaan ja yhdistävät ne yhdeksi, vaikuttavin tuloksin. XS Maxin kuvissa on vähemmän kohinaa, parempi terävyys ja luonnollisemmat värit kuin iPhone 8 Plussassa tai iPhone X:ssä.

FaceID:n tulemisen jälkeen muiden puhelimien ratkaisut tuntuvat siihen verrattuna kömpelöiltä. Nyt FaceID:kin toimii nopeammin ja tarkemmin. Uusi A12 Bionic -prosessori on 15 prosenttia nopeampi kuin edellisen sukupolven prosessori, ja grafiikoiden sanotaan toimivan 50 % nopeammin. Jos vertaa muihin, niin se tarkoittaa 30 prosenttia nopeampaa kuin Samsung Galaxy S9:ssä.

Johtopäätökset

S-sukupolvelle ominaisesti XS Max on hienostuneempi versio viime vuoden iPhone X:stä. Kamera ottaa parempia kuvia kuin koskaan ja on nyt samassa luokassa parhaiden kamerakännyköiden kanssa. Näyttö on huippuluokkaa. FaceID:n ja kameraefektien kaltaiset ominaisuudet toimivat nopeammin ja tarkemmin. Puhelin on niin nopea, että se juoksee heittämällä useimpien ohi. On itse asiassa vaikea löytää virheitä iPhone XS:stä, hintaa lukuun ottamatta. XR tuntuu kuitenkin komromissilta ja iPhone XS Mac uskomattoman kalliilta, joten päädymme suosittelemaan tavallista XS-mallia. (JE)

KAMERAKÄNNYKKÄ - PREMIUM
Huawei P20 Pro

Kamerakingi!

| PRIS: 8.500 ,-
Web:

Hinta: 750 €

Verkkosivusto: huawei.com

 

P20 Pron näytön yläreunassa on kolonen, johon on sijoitettu selfiekamera. Sormenjälkitunnistin puolestaan näytön alareunassa. Se tosin on melko turha, sillä Huaweillä on Applen ja Samsungin tapaan nykyään kasvojentunnistus, joka toimii salamannopeasti. Kuoren alta löytyy saman Kirin 970 -prosessori kuin Mate 10 Prossa. Se on nopea mutta jää Benchmark-testeissämme hieman muista huipuista jälkeen.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että puhelin suoriutuisi sille annetuista tehtävistä. Sovellusten ohjaamiseen on runsaasti RAM-muistia, ja sisäänrakennettu tekoäly varmistaa virran optimaalisen kulutuksen. Akku on 4000 mAh ja kestää kahden päivän käytön.

Näkee pimeässä

P20 Pro ottaa kolmella linssillään parhaita kuvia, joita olemme kännykästä tähän mennessä nähneet. Kuvat ovat teräviä, yksityiskohtaisia ja värikkäitä. Etenkin puhelimen kyky vangita valo on vaikuttava. On hullua, miten hyviä kuvia P20 saa hämärässä. Erityisen ihmeelliseltä tuntuu kameran taito napata kuviin varjoja, joita tuskin paljaalla silmällä erottaa. Tämä on uuden yöasetuksen ansiota: siinä kameraa pidetään paikoillaan neljän sekunnin ajan, jotta se ehtii imeä kaiken tarvittavan valon. Tulokset puhuvat puolestaan, ja asetusta voi käyttää vaikkei olisikaan pimeää, jolloin kuviin tallentuu enemmän yksityiskohtia. Kamerassa on 3x optinen zoom, 5x hybridizoom ja jopa 10x digitaalinen zoom. Näillä pääsee todella lähelle kaukana olevia kohteita. Olemme erittäin vaikuttuneita!

Johtopäätökset

Huawei P20 Pro on kolmine linsseineen jotakin ainutlaatuista ja markkinoiden paras kamerakännykkä. Kuvattavia kohteita pääsee todella lähelle 10-kertaisen zoomin ansiosta, ja kamera tallentaa niin paljon valoa, että kuvaaminen onnistuu oikeasti myös illalla ja yöllä. Puhelin on myös kaunis, näyttö on hyvä, akku erinomainen ja hinta kohtuullinen, mikä tekee kokonaisuudesta entistä houkuttelevamman. Annamme Huawei P20 Prolle lämpimimmät suosituksemme. (MH)

Kjøp årets vinnere
Velg produkt fra listen
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
RUNNERS UP